Titulinis » Naujienos » „Energija“ iš Švedijos prisiviliojo pagrindinį Lietuvos jaunių rinktinės vartininką

„Energija“ iš Švedijos prisiviliojo pagrindinį Lietuvos jaunių rinktinės vartininką

2016-08-07
sportas.lt informacija
 Stipriausią Lietuvos ledo ritulio komandą Elektrėnų „Energiją“ papildė ne vieną sezoną Švedijoje praleidęs pagrindinis Lietuvos jaunių rinktinės vartininkas 17-metis Elvinas Karla
 
. „Energija“ pasiūlė geras treniruočių sąlygas ir galimybę sužaisti daug rungtynių. Tokiame amžiuje man tai yra svarbiausia – turiu tobulėti ir būti matomas rinktinės trenerių. Švediją nusprendžiau palikti, nes ten trūko ir treniruočių, ir varžybų, be to, nekaip sutariau su treneriu“, - Sportas.lt teigė E.Karla.
 
Vartininkas taip pat pripažino, jog svarstė galimybę keltis už Atlanto, bet šiuo metu jam tai pasirodė per brangi alternatyva, abejonių kėlė tiek treneriai, tiek pirmenybių lygis.
 
Didžiąją praėjusio sezono dalį E.Karla praleido Herniosando „AIK-Hockey“ klube ir žaidė Švedijos Šiaurės regiono aukščiausioje jaunių (iki 18 metų) lygoje, be to, epizodiškai vartininkas rungtyniavo ir kitame Švedijos jaunių klube „IF Kovlands“.
 
E.Karla buvo pagrindinis Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės vartininkas ir su ja 2016 m. iškovojo pasaulio jaunių čempionato II-ojo diviziono A grupės bronzą. E.Karla buvo įtrauktas ir į Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės sudėtį, su kuria pasaulio jaunimo čempionato II-ojo diviziono A grupės turnyre iškovojo sidabrą.