Titulinis » Naujienos » „Energija“ nesustabdė Baltarusijos aukščiausiosios lygos lyderių puolimo

„Energija“ nesustabdė Baltarusijos aukščiausiosios lygos lyderių puolimo

2018-02-05
LRK „Energija“ inf.
  Pirmadienį Baltarusijos aukščiausioje lygos rungtynese Elektrėnų „Energija“ svečiuose 2:17 (0:8, 2:4, 0:5) neprilygo reguliariojo sezono lyderiams Minsko „Junior“ ledo ritulininkams.
 
Tai buvo antrosios šių komandų tarpusavio rungtynės iš eilės. Vakar vykusiame susitikime „Energija“ nusileido rezultatu 1:10.
 
Po įvartį „Energijai“ antrame kėlinyje pelnė Deividas Kazlauskas (24:06, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Justinas Vėželis) bei Rolandas Aliukonis (28:23, rez. perd. A.Fiščevas ir Povilas Verenis).
 
Geriausiai „Junior“ komandoje pasirodė 4 įvarčius įmušęs ir 2 rezultatyvius perdavimus atidavęs Michailas Krukas bei 3 įvarčiais ir 3 rez. perd. pasižymėjęs Andrejus Orlovskis.
 
„Energijos“ vartus 13 min. 9 sek. gynęs Nerijus Dauksevičius praleido keturis įvarčius, o 46 min. 51 sek. rungtyniavęs Aurimas Uscila - trylika.
 
Elektrėniečiai užsidirbo aštuonis pašalinimus, tuo tarpu „Junior“ - du.
 
„Energija“ per 44 reguliariojo sezono rungtynes yra iškovojusi 10 pergalių ir su 31 tašku tarp keturiolikos komandų rikiuojasi dvyliktoje vietoje bei nebeturi galimybių prasibrauti į atkrintamąsias. Tuo tarpu „Junior“ per 46 mačus iškovojo 38 pergales ir su 114 taškų yra vienvaldė lygos lyderė.
 
Kitas rungtynes „Energija“ žais jau Lietuvos čempionate, kai vasario 7-ą dieną Elektrėnų ledo rūmuose susikaus su Vilniaus „Geležiniu vilku“. Artimiausios rungtynės Baltarusijos aukščiausioje lygoje „Energijos“ laukia vasario 10 ir 11 dienomis namuose su Gomelio „Gomel-2“ ekipa.

„Energijos“ sudėtis rungtynėse su „Junior“:
 
Vartininkai: Nerijus Dauksevičius, Aurimas Uscila.
 
Gynėjai: Karolis Kubilius, Justinas Vėželis, Paulius Rumševičius, Rolandas Aliukonis, Karolis Šumskas.
 
Puolėjai: Povilas Verenis, Aimas Fiščevas, Deividas Kazlauskas, Donatas Vitte, Danielius Nomanovas, Vainius Jankauskas, Dalius Vaiciukevičius, Lukas Veželis, Martynas Miliūnas.