Titulinis » Naujienos » „Energiją“ papildė patirties MHL lygoje prikaupęs gynėjas

„Energiją“ papildė patirties MHL lygoje prikaupęs gynėjas

2019-01-29
Elektrėnų "Energijos" inf.
Daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ reguliariajam sezonui artėjant į pabaigą pasipildė nauju žaidėju – 22-ejų metų gynėju iš Rusijos, Michailu Jevstignejevu.
 
185 cm ūgio 80 kg ledo ritulininkas šiame sezone rungtyniavo Slovakijos antroje bei trečioje lygoje, kuriose įmušė įvartį bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.
 
M.Jevstignejevas jau yra rungtyniavęs Lietuvoje, kai praėjusiame sezone atstovavo Klaipėdos „Baltijos“ ekipą. Tą sezoną M.Jevstignejevas sužaidė 14 rungtynių Lietuvos čempionate, kuriose pelnė 11 įvarčių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų, o vieneriose rungtynėse prieš pačią „Energiją“ įmušė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Sėkmingiausios M.Jevstignejevo rungtynės buvo prieš Vilniaus „Hockey Punks“ ekipą ir nors tada „Baltija“ pralaimėjo 5:10, tačiau ledo ritulininkas iš Rusijos įmušė 3 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Praeityje M.Jevstignejevas yra rungtyniavęs MHL (2013-16 m.), MHL B (2016 m.) ir Rusijos trečioje lygoje (2016-17 m.).
 
M.Jevstignejevas prisijungė prie kitų „Energijos“ legionierių - puolėjo Konstantino Isajevo bei vartininko Maksimo Ponomarenko.
 
Šiuo metu „Energija“ per 12 rungtynių yra surinkusi 30 taškų ir yra vienvaldė Lietuvos čempionato lyderė, tačiau turi patyrusi du pralaimėjimus prieš trečioje vietoje žengiančią Vilniaus „Hockey Punks“ ekipą.
 
Būtent su „Hockey Punks“ ledo ritulininkai „Energija“ žais ir artimiausias savo rungtynes, kurios vyks sausio 30-ą dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje, o jose M.Jevstignejevas debiutuos naujojoje ekipoje.
 
Į Elektrėnus „Energija“ sugrįš vasario 7-ą dieną, kai su „Hockey Punks“ ekipa susitiks paskutinį kartą šiame reguliariame sezone.