Titulinis » Naujienos » „Energija“ pasiruošusi sugrįžti į pergalių kelią

„Energija“ pasiruošusi sugrįžti į pergalių kelią

2017-12-01
LRK „Energija“ inf.
 Po aštuonių rungtynių iš eilės išvykose Elektrėnų „Energija“ sugrįžta Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes žaisti namuose.
 
Nors iš svečių arenų pavyko parsivežti tik 2 taškus, tačiau dabar elektrėniečiai tikisi sugrįžti į pergalių kelią ir sirgalius pradžiuginti pergalėmis.
 
Šeštadienį ir sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose „Energija“ susikaus su Navapolacko „Chimik-2“ komanda, su kuria lygiai žaidė prieš mažiau nei savaitę.
 
Tada svečiuose vykusiose rungtynėse „Energija“ abu kartus pirmavo, tačiau persvaros išlaikyti nesugebėdavo. Pagrindinė priežastis - trumpas žaidėjų suolelis.
 
„Pirmavome, tačiau nepavyko visko įgyvendinti ką treneris sakė ir taip pat buvo sunku žaisti turint vos 12 žaidėjų. Pirmose rungtynėse jie buvo pasipildę 7 žaidėjais iš pirmosios komandos, o antrose - 12, todėl antrame susitikime buvo kur kas sunkiau“, - sakė pirmose rungtynėse tris įvarčius pelnęs Donatas Vitte. „Manau, kad namuose, su sirgalių palaikymu, turėtume juos nugalėti“.
 
„Energijai“ labai trūko ir komandos kapitono Danieliaus Nomanovo pagalbos, kuris šiuo metu yra antras rezultatyviausias Elektrėnų klubo žaidėjas Baltarusijos čempionate.
 
9 įvarčius ir 10 rezultatyvių perdavimų per dvidešimt rungtynių surinkusį D.Nomanovą pakirto liga, todėl ledo ritulininkas liko namuose.
 
D.Nomanovui toks tvarkaraštis, kuomet sužaidžiama daug rungtynių išvykoje, o vėliau sugrįžtama žaisti į namus, yra parankus.
 
„Kai tiek daug išvykų iš eilės būna, tai be abejo pasiilgsti namų arenos, tačiau galvoju, kad gal ir geriau nuvažiuoti į visas išvykas, o vėliau ilgai žaisti namuose“, - sakė D.Nomanovas.
 
Po 24 rungtynių „Energija“ yra iškovojusi 16 taškų ir tarp keturiolikos komandų užima dvyliktą vietą. Iki reguliariojo sezono pabaigos elektrėniečiams liko sužaisti 28 rungtynes, iš kurių 16 - namuose.
 
„Sezono pradžioje iššvaistėme daug taškų, nes po vasaros nebuvome įsivažiavę į žaidimą. Dabar jau rodome kokybiškesnį ledo ritulį, todėl mūsų tikslas ir išlieka patekti į atkrintamąsias. Dabar turime pilnus penkis penketus, visi treniruojasi intensyviai ir yra susikaupę artėjančioms rungtynėms, nes taškų švaistyti daugiau nebegalime“, - kalbėjo D.Nomanovas.
 
Artėjančiose rungtynėse „Energijai“ padėti galės ir praėjusio sezono lyderis Povilas Verenis, kuris jau apšilo Lietuvos čempionate, sužaidęs dvejas rungtynes.
 
Šeštadienį „Energijos“ ir „Chimik-2“ komandų rungtynės Elektrėnų ledo rūmuose prasidės 17:00 val., o sekmadienį - 13:30.