Titulinis » Naujienos » „Energija“ prieš „Kaunas Hockey“: supykę elektrėniečiai pakeitė požiūrį ir daugiau dovanų Kaunui neruošia

„Energija“ prieš „Kaunas Hockey“: supykę elektrėniečiai pakeitė požiūrį ir daugiau dovanų Kaunui neruošia

2017-12-12
LRK „Energija“ inf.
  Trečiadienį Elektrėnų „Energija“ stos į dar vieną Lietuvos čempionato dvikovą, tačiau šį kartą ji bus neeilinė.
 
Elektrėniečiai namuose priims „Kaunas Hockey“ ekipą, kuri prieš tris savaites tapo pirmąja Lietuvos ekipa, per pastaruosius keturis metus įveikusi Lietuvos čempionus.
 
Nors „Energija“ dar lapkričio pradžioje kauniečius namuose sutriuškino 8:1, tačiau tą dieną Kaune po paskutinę sekundę praleisto įvarčio pralaimėjo 4:5. Tos rungtynės vis dar „gyvos“ „Energijos“ ledo ritulininkų galvose bei ruošiamas galingas revanšas.
 
„Tą pralaimėjimą nulėmė mūsų pačių klaidos. Pradėjome gerai, tačiau vėliau atsipalaidavome ir teko vytis varžovus. Įvartį paskutinę sekundę Kaunas pelnė todėl, kad labiau norėjo tą dieną laimėti ir jiems pasisekė“, - skaudų pralaimėjimą prisiminė Dovydas Kulevičius.
 
„Pralaimėjimas buvo skaudus. Į rungtynes išėjome nesusikaupę rimtai kovai ir galbūt nesitikėjome tokio stipraus Kauno klubo spaudimo. Visas rungtynes teko juos vytis, todėl pritrūkome laiko ir pridarėme labai daug klaidų tiek gynyboje, tiek puolime“, - kalbėjo gynėjas Aurimas Gaidauskas.
 
Atsipalaidavimą pirmaujant 2:0 paminėjo ir puolėjas Donatas Vitte: „Po pirmų 2 įvarčių galvojome, kad viskas bus kaip Elektrėnuose - lengva pergalė. Dabar supratome, kad kiekvienose rungtynėse reikia koncentruotis maksimaliai ir per anksti neatsipalaiduoti“.
 
Pasak žaidėjų, po šio antausio komandos požiūris į Lietuvos čempionato rungtynes gerokai pasikeitė ir dabar visi žaidėjai į jas žengs maksimaliai susikaupę.
 
„Visada prieš sezoną „Energijos“ tikslas yra laimėti Lietuvos čempionatą. Kad ir ką besakytų treneris prieš rungtynes, vis tiek jautėsi, kad iki tol, kol nepralaimėjome Kaunui, buvo atsipalaidavimas. Dabar viskas yra kitaip“, - sakė D.Kulevičius.
 
„Mes visada einame kovoti ir turime uždavinį laimėti, tačiau tikriausiai jau buvome pamiršę, ką reiškia pralaimėti Lietuvos čempionate ir visada išsikapstydavome, tačiau šį kartą nepavyko“, - kalbėjo A.Gaidauskas.
 
Būsimi „Energijos“ varžovai rungtyniauja gana banguotai: iš pradžių jie triuškinamu rezultatu pralaimi Elektrėnuose, vėliau sugeba nugalėti tą pačią „Energiją“. Tada rungtyniauja prieš nei vienos pergalės neiškovojusią „Rokiškio“ komandą ir ją nugali tik po ilgos baudinių serijos.
 
Pasak D.Kulevičiaus, Kauno klubui turėtų būti nelengva treniruotis viena sudėtimi, o vėliau rungtyniauti jau kita.
 
„Yra nelengva treniruotis vienu sąstatu, o kai rungtynėse prisijungia legionieriai - žaisti kitu. Jie iš jų tikisi labai daug, tačiau jeigu jiems nesiseka, tai būna sunku kažkam perimti lyderio vaidmenį“, - sakė D.Kulevičius.
 
Nors „Energija“ Lietuvos čempionate, išskyrus tas rungtynes su Kauno ekipa, skina pergales, tačiau Baltarusijos aukščiausioje lygoje sekasi sunkiau ir kol kas ten džiaugėsi tik šešiais laimėjimais.
 
Nuo rugsėjo vidurio „Energija“ jau yra sužaidusi 36 rungtynes. Tai yra po dvylika rungtynių per mėnesį arba apytiksliai ir teoriškai - po rungtynes kas tris dienas.
 
Nors rungtynių „Energija“ sužaidė vos ne keturis kartus daugiau nei bet kuri kita Lietuvos komanda ir įgavo kur kas daugiau praktikos, tačiau toks pašėlęs ritmas turi ir kitą pusę - nuovargį.
 
„Kai tiek daug rungtynių ir treniruočių, tai nori ar nenori - vis tiek ateina morališkas ir fizinis nuovargis ir tai labai matosi komandos rezultate. Visi laukia švenčių, kad galėtų atsipūsti ir pailsėti nuo ledo ritulio, todėl manau, kad po naujų metų rezultatas bus geresnis. Visos svarbiausios kovos vyks po naujų metų, todėl sarbiausia gerai sužaisti tada, kai to labiausiai reikės“, - kalbėjo D.Kulevičius.
 
„Labai įtemptas grafikas, daug rungtynių per abi lygas, todėl komandai reikia gero poilsio ir susikoncentruoti į gynybą. Be to, mūsų vartininkai yra labai jauni ir jiems dar trūksta patirties, todėl pailsėjus ir susitelkus į gynybą bei realizavus daugiau kiekybinių persvarų, turėtų grįžti į pergalių kelią“, - savo mintimis dalinosi A.Gaidauskas.
 
Prie „Energijos“ neseniai prisijungė ir praėjusio sezono lyderiai Povilas Verenis bei Aimas Fiščevas. Jeigu A.Fiščevas treniravosi ir rungtyniavo Islandijoje ir per pirmąsias dvi rungtynes Baltarusijos čempionate pelnė du įvarčius, tai kurį laiką nesitreniravęs P.Verenis dar gerina savo sportinę formą.
 
„P.Vereniui dar reikia įsičiuožti, nes jis vis dar ne geriausioje formoje. Pačiai komandai tai trūksta poilsio ir drausmės, tačiau manau, kad artimiausiu metu iškovosime daugiau pergalių Baltarusijos lygoje - susikaupsime, būsime kaip tikra komanda ir viskas susitvarkys“, - optimistiškai kalbėjo D.Vitte.
 
„Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ komandų rungtynės vyks trečiadienį Elektrėnų ledo rūmuose nuo 20:00 val.