Titulinis » Naujienos » „Energija“ svečiuose įveikė „Neman-2“ klubą

„Energija“ svečiuose įveikė „Neman-2“ klubą

2014-11-24
Sportas.lt informacija
Trijų nesėkmių seriją Baltarusijos aukščiausioje lygoje nutraukė daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“, kuri pirmadienį svečiuose kiek netikėtai 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) nugalėjo Gardino „Neman-2“ komandą.
 
Jau 8-ąją rungtynių minutę į „Energijos“ vartus buvo skirtas baudinys, bet šeimininkai nesugebėjo jo realizuoti. Per pirmąjį kėlinį tik „Energija“ žaidė mažumoje, bet sėkmingai gynėsi ir neleido varžovams išsiveržti į priekį.
 
Antrajame kėlinyje jau „Neman-2“ prisirinko pražangų ir tuo pasinaudojęs Aivaras Bendžius (25:27) išvedė Lietuvos klubą į priekį. Deja, netrukus pusiausvyrą atstatė Olegas Bujakas (27:05). Drausmingai žaidusi „Energija“ ir trečiajame kėlinyje išnaudojo kiekybinę persvarą, kai pasižymėjo Justinas Vėželis (52:31). Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo pergalingas rungtynių įvartis, nors „Neman-2“ dar bandė drastiškai gelbėtis ir paskutinę minutę žaidė be vartininko.
 
Tai buvo jau trečios „Energijos“ ir „Neman-2“ tarpusavio rungtynės šį sezoną. Pirmąsias dvi Elektrėnuose laimėjo Baltarusijos klubas.
 
Antradienį šios dvi komandos Gardine susitiks dar kartą.
 
„Energija“ (28 tšk.) turnyrinėje lentelėje pakilo į 7-ą vietą, o „Neman-2“ (42 tšk.) tarp 11 komandų užima 5-ą poziciją.