Titulinis » Naujienos » „Energijos“ pergalių seriją nutraukė jauniausia Baltarusijos lygos komanda

„Energijos“ pergalių seriją nutraukė jauniausia Baltarusijos lygos komanda

2015-10-05
Sportas.lt informacija
Pirmadienį Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse pajėgiausia Lietuvos komanda Elektrėnų „Energija“ savų žiūrovų akivaizdoje 1:4 (1:1, 0:3, 0:0) pralaimėjo Raubičių „Dinamo-Raubichi“ ekipai, kurios vyriausiam žaidėjui – vos 16-a metų. Tai buvo pirma „Energijos“ nesėkmė po keturių pergalių iš eilės.
 
„Energija“ rungtynes pradėjo galingai – nesužaidus nė 4 minučių Danielius Nomanovas (3:33 min.) po Mauro Baltrukonio ir Aimo Fiščevo perdavimų išvedė elektrėniškius į priekį. Deja, pirmojo kėlinio pabaigoje „Energijai“ ėmė trūkti drausmės, o kiekybine persvara pasinaudoję svečiai išlygino rezultatą – pasižymėjo Igoris Martynovas (19:47).
 
Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Dinamo-Raubichi“ jau buvo priekyje – ritulį į „Energijos“ vartus pasiuntė Dmitrijus Kotas (20:40). Vėliau pražangas rinkosi tiek svečiai, tiek šeimininkai, tačiau sekantis įvartis vėl krito į elektrėniškių vartus – pasižymėjo Davidas Nazarijanas (33:04). Kėlinio pabaigoje „Energijos“ padėtį dar labiau sukomplikavo tikslus Ivano Drozdovo (38:20) smūgis.
 
Paskutiniame rungtynių trečdalyje „Energija“ vėl ne kartą turėjo kiekybinę persvarą, bet ja pasinaudoti niekaip nepajėgė. Paskutinę minutę elektrėniškiai vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, bet ir tai jų negelbėjo – talentingi varžovų komandos žaidėjai gynėsi nepriekaištingai.
 
„Energijos“ vartus pirmus du kėlinius gynė Donatas Žukovas, o trečiajame kėlinyje jį pakeitė lygoje debiutavęs Nicholas Nabuurs.
 
Sportas.lt primena, kad pirmajame šių komandų tarpusavio mače sekmadienį Elektrėnuose pergalę rezultatu 5:4 (2:1, 2:1, 1:2).
 
„Energija“ (14 tšk.) nukrito į 5-ą turnyrinės lentelės vietą, o juos aplenkęs „Dinamo-Raubichi“ (15 tšk.) pakilo į 4-ą poziciją tarp 10 klubų.
 
Artimiausias dvejas rungtynes „Energija“ žais spalio 10-11 dienomis svečiuose su čempionato lydere Soligorsko „Shakhter-2“ (24 tšk.) ekipa.