Titulinis » Naujienos » „Energijos“ žaidėjų komentarai prieš Lietuvos čempionato pusfinalio rungtynes su „Rokiškiu“

„Energijos“ žaidėjų komentarai prieš Lietuvos čempionato pusfinalio rungtynes su „Rokiškiu“

2017-03-11
LRK "Energija" informacija
 Sekmadienį Elektrėnuose startuos Lietuvos čempionato pusfinalio serija, kurioje dėl vietos finale susikaus Elektrėnų „Energija“ ir Rokiškio „Rokiškis“ ekipa.
 
Pirmą kartą Lietuvos čempionate organizuojamose atkrintamosiose varžybose „Rokiškis“ ketvirtfinalyje po atkaklios kovos serijoje iki dviejų pergalių 2-0 nugalėjo Kauno „Tigrus“, tuo tarpu „Energija“ reguliariame sezone per 20 rungtynių nepatyrė nei vieno pralaimėjimo, užėmė pirmą vietą ir tiesiausiu keliu pateko į pusfinalį.
 
Reguliariame sezone „Energija“ ir „Rokiškis“ žaidė keturis kartus - pirmos tarpusavio rungtynės baigėsi 5:2, antros - 3:0, trečios - 11:2, ketvirtos - 8:4.
 
Prieš sekmadienį Elektrėnuose vyksiantį pirmąjį susitikimą varžovų ekipą įvertino „Energijos“ žaidėjai Vytautas Jagelavičius, Aurimas Gaidauskas ir komandos kapitonas Aivaras Bendžius.
 
„Energijos“ žaidėjai išskyrė „Rokiškio“ komandos vartininką Simą Baltrūną, kuris Baltarusijos čempionate keletą rungtynių gynė ir „Energijos“ vartus.
 
„Pusfinalyje visos komandos bus labai rimtai nusiteikusios. Visi žino, kokios svarbos yra kiekvienos rungtynės. Negaliu kažkuo labai išskirti „Rokiškio“ komandos žaidėjų, nes tiek „Rokiškyje“, tiek „Hockey Punks“, tiek „Juodupės“ komandose yra tikrai gerų žaidėjų su kuriais reikia pakovoti“, - kalbėjo V.Jagelavičius. „Rokiškio komandai tikrai labai padės vienas iš kandidatų į vyrų rinktinės vartininko poziciją S.Baltrūnas. Manau, kad tai vienas geriausių vartininku šiuo metu Lietuvoje, žinoma, po mūsų vartininko Elvino Karlos“.
Komandos draugui pritarė ir gynėjas A.Gaidauskas, kuris išskyrė S.Baltrūną bei „Rokiškio“ kovingumą.
 
„Turėjome gerą kovą prieš „Juodupę“ ir tai padėjo įsijungti bei rimtai nusiteikti prieš pusfinalį“, - kalbėjo A.Gaidauskas. „Niekada neiname į kovą nenusiteikę, tačiau prieš silpnesnes komandas šiek tiek labiau atsipalaiduojame. Prieš „Rokiškį“, „Juodupę“ ir „Hockey Punks“ visada kovojame iš visų jėgų. Rokiškis turi labai gerą vartininką, todėl reikės pasistengti, kad įmuštume įvarčius. Jie visada pasižymi kovingumu ir stengiasi varžovus pagauti ant greitų atakų, todėl reikės nepalikinėti žmonių už nugaros bei diktuoti savo tempą. Stengsimės neduoti įkvėpti oro nei viename ledo lopinėlyje“.
A.Bendžius išskyrė tai, kad „Rokiškio“ komandos žaidėjai daug metų kartu žaidžia ir yra labai vieningi.
 
„Rokiškio komanda išsiskiria tuo, kad dauguma žaidėjų yra rokiškėnai ir daugelį metų žaidžia kartu. Tai jiems labai padeda ir jie turi ypatingą komandinę dvasią“, - kalbėjo A.Bendžius. „Su Rokiškiu visada reikia žaisti kovingai, nes pergalės jie lengvai neatiduoda“.
 
„Energija“ visą sezoną Baltarusijos lygoje žaisdavo su tuo pačiu varžovu dvi rungtynes iš eilės. A.Bendžius teigė, kad pirmosios lengvesnės rungtynės gali pakišti koją antrame susitikime.
 
„Visada sunku gerą varžovą nugalėti dvejas rungtynes iš eilės. Prieš silpnesnius varžovus kartais pakiša psichologija. Po lengvų rungtynių būna sunkiau nusiteikti ir antrose rungtynėse gali būti visko“, - kalbėjo A.Bendžius.
 
„Tokia sistema jau kelintą sezoną žaidžiame Baltarusijos čempionate. Aš asmeniškai nejaučiu jokio skirtumo tarp pirmų ir antrų rungtynių, tačiau komandai sezono metu sekdavosi labai skirtingai. Vienas varžybas galėdavome laimėti užtikrintai, o kitose reikėdavo pripažinti ir priešininkų pranašumą“, - sakė V.Jagelavičius.
 
Visi kalbinti „Energijos“ žaidėjai vieningai teigė, kad sirgalių palaikymas bus labai reikalingas, o komandos tikslas yra vienas - aukso medaliai.
 
„Mūsų komandos uždaviniai išlieka tie patys - apginti Lietuvos čempionų titulą. To mes ir sieksime bet kokia kaina“, - kalbėjo V.Jagelavičius.
 
„Kažkokių uždavinių nekeliame ir turime tiesiog vieną tikslą - aukso medalius“, - V.Jagelavičiui pritarė A.Gaidauskas.
 
Pirmosios „Energijos“ ir „Rokiškio“ rungtynės vyks kovo 12-ą dieną Elektrėnuose nuo 17:00 val., o šių rungtynių tiesioginę transliaciją galėsite stebėti oficialiame „Energijos“ tinklapyje internete energija.hockey. Antrasis susitikimas numatytas kovo 14-ą dieną 19:00 val. Rokiškyje, tačiau jei oro sąlygos neleis, tokiu pačiu laiku dvikova įvyks Panevėžye.
 
Jeigu reikės, trečiosios rungtynės vyks kovo 17-ą dieną Elektrėnuose nuo 20:00 val.