Titulinis » Naujienos » E.Pavliukovas: "Turėjome tikrai gerą sezoną"

E.Pavliukovas: "Turėjome tikrai gerą sezoną"

2017-07-03
HC "Klaipėda" informacija
 "Šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad sunkus darbas jau duoda saldžių vaisių", - taip apibūdino  "HC Klaipėda" ledo ritulio klubą jos direktorius Eduardas Pavliukovas. "HC Klaipėda" - tai vienas didžiausių ledo ritulio klubų (mokyklų) Lietuvoje, kurio auklėtinių skaičius šiemet peržengė 170 skaičiaus ribą. 2016/2017 metų ledo ritulio sezonas šiam klubui buvo vienas sėkmingiausių. Lietuvos Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje (toliau - NVLRL) "HC Klaipėda" atstovavo komandos visuose amžiaus grupėse, ir tik vyriausieji klubo ledo ritulininkai netapo prizininkais.
 
U-10 divizionas, tai yra vaikai, gimę ne vėliau nei 2007 metais, buvo padalinti į tris konferencijas. Pirmą kartą NVLRL surengtoje „Pipirų“ konferencijoje varžėsi šešios komandos. „Pipiruose“ rungtyniavo patys mažiausieji "HC Klaipėda" klubo auklėtiniai.  Ši neturinti žaidybinės patirties komanda vaikų lygoje užėmė trečiąją vietą. Ne kartą mūsų "pipiriukams" teko sukryžiuoti savo lazdas su 3-4 metais už save vyresniais arba ne pirmus metus žaidžiančiais vaikais. Kaip sakoma, 50 procentų komandos sėkmės priklauso nuo vartininko budrumo, o "HC Klaipėda" vartų saugas Tautvydas Jonaitis buvo pripažintas geriausiu U-10 "Pipirų" konferencijos vartininku.
 
U-10 „Naujokų“ konferencijoje mūsų klubo ledo ritulininkams taip pat  teko varžytis su už save vyresniais varžovais. Ši komanda, sužaidusi 24 rungtynes, iškovojusi 20 pergalių ir vos trimis taškais atsilikusi nuo nugalėtojų, liko turnyrinėje lentelėje antra - "HC Klaipėda" jaunieji žaidėjai tapo NVLRL vicečempionais. Be to, geriausiu U-10 "Naujokų" konferencijos puolėju buvo pripažintas "HC Klaipėda" auklėtinis Georgijus Pavliukovas, o geriausiu šios konferencijos vartininku tapo taip pat mūsų klubo auklėtinis Artiomas Volochas.
U-10 "Akropolio" taurės konferencijoje dalyvavo pačios stipriausios NVLRL ledo ritulio mokyklų komandos - trys iš Vilniaus, "HC Klaipėda" ir dvi komandos iš Kaliningrado srities, kurios panoro susirungti su Lietuvos stipriausiais dešimtmečiais ledo ritulininkais. Todėl net iki paskutiniųjų turų išliko intriga ir nebuvo aišku, kaip komandos pasidalins vietas. "HC Klaipėda" žaidėjai pasidabino bronzos medaliais.
 
Šį sezoną NVLRL geriausią rezultatą pasiekė "HC Klaipėda" U-12 komanda.   Nepatyrusi nei vieno pralaimėjimo bei surinkusi 48 taškus, ji tapo dvylikamečių grupės čempionė. Klaipėdiečiai - akivaizdūs grupės lyderiai (sidabro medalių laimėtojai surinko 33 taškus), - per 16 rungtynių įmušė net 203 įvarčius, o į NVLRL U-12 geriausio vartininko Daniilas Cepovas saugomus vartus įskrido tik 19 ritulių. Šioje komandoje žaidžianti vienintelė mergaitė Klara Miuller yra ne tik komandos lyderė, bet ji tapo ir rezultatyviausia U-12 konferencijos žaidėja, o Danieliui Čečekovui buvo įteiktas NVLRL U-12 geriausio puolėjo apdovanojimas.
 
Labai nustebino "HC Klaipėda" U-14 komandos pasiektas rezultatas. Užėmę antrą vietą šioje amžiaus grupėje, klaipėdiečiai pirmą kartą šioje amžiaus grupėje aplenkė Vilniaus „Geležinį vilką“, o tai dar nebuvo pavykę pasiekti.
 
Nors jaunių lygoje uostamiesčio ledo ritulininkai liko be apdovanojimų, niekas nenusiminė. Tokio rezultato ir tikėtasi, nes šios U-17 komandos  pagrindą sudarė 2002 metais gimę žaidėjai. Tačiau tai, kad "HC Klaipėda" žaidėjais jau domisi užsienio klubai, parodo, kad klubas eina teisingu keliu, veda pažangų treniruočių procesą. Kitą sezoną net šeši U-16 komandos ledo ritulininkai planuoja išvykti žaisti į kitus Europos Sąjungos klubus: du - į Šveicariją, du - į Austriją, du - į Latviją. Bet jau praėjusį sezoną mūsų auklėtinė 17-metė Anastasija Šeršniova tapo Lietuvos ledo ritulio istorijoje pirmąją mergaite - legioniere, kuri pasirašė profesionalią sutartį su Ukrainos moterų ledo ritulio komanda Dnepro „Dneprovskyje belki“. Be to, pasibaigus Ukrainos moterų ledo ritulio čempionatui paaiškėjo, kad A.Šeršniova tapo geriausia čempionato gynėja. Dar vienas klubo pasididžiavimas - tai Eimantas Noreika. Šis keturiolikmetis "HC Klaipėda" klubo puolėjas kartu su U-18 Lietuvos ledo ritulio rinktine pasaulio čempionate IIA divizione Korėjoje iškovojo bronzos medalius. Jis tapo ne tik jauniausiu čempionato žaidėju, bet ir rungtynėse su Kroatija pelnė Lietuvos rinktinei du įvarčius ir atlikęs rezultatyvų perdavimą pagerino Lietuvos rekordą kaip jauniausias čempionato žaidėjas pelnė tris rezultatyvumo taškus per rungtynes ir  buvo pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju.
 
"HC Klaipėda" - tai ledo ritulio klubas, kuris garsina Klaipėdos vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. U-9 (2008-2009 m.) ledo ritulininkai užėmė antrąją vietą Latvijos vaikų lygos čempionate, ir tai yra aukščiausia šalies komandų vieta kaimyniniuose čempionatuose. Pirmą kartą, prieš metus, Latvijos U-10 čempionate užsieniečiai tapo prizininkais. Šiais bronzos medalių laimėtojais tapo taip pat "HC Klaipėda" auklėtiniai. U-9 komanda sugebėjo pasižymėti ir tuo, kad surengė Klaipėdos "Akropolio" prekybos centre didžiausią Lietuvoje vaikų ledo ritulio turnyrą, kuriame dalyvavo net 12 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos. Klaipėdiečiai tapo šio turnyro vicečempionais, į priekį praleisdami tik Minsko „Dinamo“ komandą. U-9 ekipa sudalyvavo dešimtyje tarptautinių turnyrų, kuriuose iškovojo net 7 pirmąsias vietas.
U-12 vaikai  „Riga cup“ turnyre užėmė aštuntąją vietą iš 36 komandų, o „Eurochem cup“ turnyre Novomoskovske, Rusijoje tarp 12 ekipų iš Vokietijos, Belgijos, Suomijos, Šveicarijos, Estijos, Kazachstano, Lietuvos ir Rusijos liko ketvirta. U-14 ekipa stipriame turnyre Budapešte užėmė antrą vietą, aplenkusi Vengrijos, Austrijos, Italijos, Vokietijos komandas ir nusileidusi tik slovakams. Visuose tarptautiniuose turnyruose komandoms pritrūkdavo labai ne daug, vis vieno įvarčio iki pergalės. Bet tai tik parodo, kad negalima sustoti, yra kur tobulėti.
 
Visi "HC Klaipėda" klubo pasiekimai  yra teisingos klubo politikos rezultatas. "HC Klaipėda" klube veikia taryba, sudaryta iš vadovų, aktyvių tėvelių, rėmėjų, kurie padeda klubo vadovams spręsti klausimus, generuoja naujas idėjas. Klubą vis papildo nauji vaikai. Prie to, kad Klaipėdoje auga ledo rituliu susidomėjusių vaikų skaičius, prisidėjo ir "HC Klaipėda" klubo atstovai, kurie su treneriu Algiu Poškiu nuo 2016 m. rugsėjo mėn. iki 2017 m. gegužės mėn. aplankė daugumą Klaipėdos miesto darželių. Priešmokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniams buvo pravedama edukacinė pamokėlė apie ledo ritulį. Po pamokėlės sporto salėje darželinukai galėjo visą mėnesį nemokamai išbandyti jėgas ir ant ledo. Taip jiems buvo suteikta puiki galimybė išmokti čiuožti su profesionaliais treneriais, o kas pageidavo prisijungė prie "HC Klaipėda" šaunaus vaikų būrio. Nuo rugsėjo mėnesio planuojama šį projektą tęsti ir toliau. Taip pat tikimasi sulaukti paramos ir iš Klaipėdos miesto savivaldybės, nes šią veiklą ledo ritulio klubas pasiūlė įtraukti į 2018 metų miesto sportinių renginių planą.
 
"Turėjome tikrai gerą sezoną ir esame juo patenkinti“ – taip užbaigė pokalbį apie savo klubą Eduardas Pavliukovas.