Titulinis » Naujienos » Fantastiški estai pratęsė staigmenas pasaulio čempionate. Šeštadienį - Baltijos šalių finalas

Fantastiški estai pratęsė staigmenas pasaulio čempionate. Šeštadienį - Baltijos šalių finalas

2018-04-27
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono nugalėtojai spręsis „Baltijos finale“ – paskutiniame pirmenybių Kauno „Žalgirio“ arenoje mače šeštadienį tarp Lietuvos ir Estijos rinktinių. Tai paaiškėjo po to, kai estai šiandien 5:1 nugalėjo Kroatijos rinktinę.
 
Po šios pergalės estai užsitikrino medalius ir vis dar kovoja dėl aukso – pergalė paskutiniame ture leistų jiems iškovoti auksą bei kelialapį į aukštesnį divizioną. Tuo tarpu Kroatijos nesėkmė lėmė, jog jie nebeturi vilčių pakovoti dėl medalių, o jų pralaimėjimas iš kovos dėl aukso eliminavo ir Japoniją.
 
Neįtikėtiną žaidimą šiame čempionate rodantys estai sėkmingai pradėjo ir šias rungtynes. Vos po keturių žaidimo minučių smogiamasis Estijos puolimo trejetas atidarė savo rinktinės įvarčių sąskaitą: iš už vartų laiku išnėręs Robertas Rooba pataisė komandos draugo metimą ir išvedė savo komandą į priekį - 1:0 (4:01, rez. perd. Aleksandras Petrovas, Andrejus Makrovas).
 
Kėliniui artėjant prie pabaigos estai gavo dvi baudos minutes, tačiau nepaisant to, Romanas Andrejevas pabėgo vienas prieš varžovų vartininką ir tiksliu smūgiu iš pusiau krašto padvigubino rezultatą pelnydamas įvartį estams žaidžiant mažumoje (19:49, rez. perd. Riho Embrichas).
 
Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo Kroatijos rinktinė, o pirmojo šios rinktinės įvarčio ilgai laukti nereikėjo – puikiu reidu Borna Renduličius paliko varžovą už nugaros ir tiksliu smūgiu sušvelnino savo komandos deficitą – 1:2 (25:17, rez. perd. Mislavas Blagusas).
 
Visiškai perimti iniciatyvos į savo rankas kroatams nepavyko, o įpusėjus kėliniui dviejų įvarčių persvarą atstatė R. Embrcihas. Paguldęs varžovų vartininką, jis ramiai per jį permesdamas ritulį pelnė trečiąjį estų įvartį rungtynėse (28:23, rez. perd. Artjomas Gornostajevas, Vadimas Vasjonkinas).
 
Net ir po dar vieno įmušto įvarčio estai ir toliau kūrė vieną progą po kitos, tačiau jų jiems išnaudoti nepavyko, o vėliau dvi pražangos iš eilės privertė juos žaisti trise prieš penkis. Atsilaikyti šioje sudėtingoje situacijoje jiems pavyko, tad prieš lemiamą mačo trečdalį jie išlaikė dviejų įvarčių panašumą.
 
Per trečiąjį kėlinį estai net neleido varžovams pagalvoti apie taškus ir solidžia gynyba neutralizuodavo bet kokius kroatų bandymus pulti. Galiausiai susitikimui artėjant prie pabaigos Roberto Arrako įvartis galutinai nužudė varžovus ir leido estams ramiai užbaigti susitikimą (53:49, rez. perd. Aleksejus Sibirtsevas).
 
Susitikimo pabaigoje atsipalaidavę estai antrą kartą rungtynėse nubaudė varžovus jiems turint vieno žaidėjo kiekybinę persvarą. Šį kartą pasižymėjo antrąjį savo įvartį pelnęs R. Embrichas (56:15, rez. perd. Kevinas Parrasas).
 
Geriausio susitikimo žaidėjo prizą Kroatijos gretose atsiėmė gynėjas Marko Sakičius, o Estijos rinktinėje apdovanotas R. Andrejevas.
 
Priminsime, kad pirmose šios dienos rungtynėse Japonija po pratęsimo 3:2 įveikė Rumunijos rinktinę. Tuo tarpu paskutinėse dienos rungtynėse 19:30 val. „mūsų svajonių komanda“ kovos su Ukrainos nacionaline rinktine.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Estija              4    3    0    1    0   9:3     10
2. Lietuva             3    3    0    0    0   17:4    9
3. Japonija            4    1    2    0    1   10:12   7
4. Kroatija            4    1    0    0    3   8:14    3
5. Ukraina             3    1    0    0    2   5:6     3
6. Rumunija            4    0    0    1    3   5:15    1