Titulinis » Naujienos » Fenomenalaus U. Čižo ir P. Gintauto pasirodymo pergalei neužteko

Fenomenalaus U. Čižo ir P. Gintauto pasirodymo pergalei neužteko

2020-03-04
hockey.lt informacija
Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) ir toliau tęsiasi svarbiausios reguliaraus sezono kovos, kuriose ir toliau ryškų vaidmenį vaidina lietuviai.
 
Trečiadienį dviejų lietuvių į priekį tempiamas „Comet“ klubas patyrė apmaudų pralaimėjimą po pratęsimo 5:6 prieš pirmąją vietą lygoje užsitikrinusią „Lorenskog“ komandą. Savo komandos neišgelbėjo ir neįtikėtiną mačą žaidę Ugnius Čižas bei Paulius Gintautas, kurie pelnė visus savo ekipos įvarčius.
 
Per pirmuosius du kėlinius po kartą pasižymėję puolėjai iš Lietuvos darbo ėmėsi lemiamu mačo metu. Trečiajame kėlinyje jų įvarčiai buvo padėję įgyti dviejų įvarčių persvarą, bet vos per penkias minutes varžovai ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė jį savo naudai. Nepaisant to, pasiduoti mūsų šalies atstovai nežadėjo ir paskutinę minutę U. Čižas „hat-tricku“ pasiuntė rungtynes į pratęsimą, kuriame jų ekipa vis tiek patyrė pralaimėjimą.
 
Prie trijų įvarčių rungtynėse U. Čižas pridėjo ir rezultatyvų perdavimą P. Gintauto įvarčiui, kuris taip pat surinko keturis rezultatyvumo balus (2 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai). Negana to, mūsų šalies atstovai būdami ant ledo padėjo savo komandai nepraleisti nė vieno įvarčio, tad susitikimą baigė su įspūdingu +5 plius/minus rodikliu.
 
Po šio pralaimėjimo „Comet“ nusmuko į trečiąją poziciją lygoje, į priekį praleisdama šiandien pergalę prieš Danieliaus Bogdziulio atstovaujamą „Furuset“ komandą iškovojusią „Ringerike“ komandą. Beje, D. Bogdziulis taip pat prisidėjo prie visų savo ekipos įvarčių, pelnydamas įvartį bei atlikdamas rezultatyvų perdavimą, bet jo klubas pralaimėjo 2:4.
 
Nepaisant pralaimėjimo viskas ir toliau išlieka „Comet“ žaidėjų rankose – per likusius du mačus prieš „Haugesund“ jiems užtenka iškovoti bent keturis taškus ir nepaisant kitų rezultatų jie finišuotų antri ir kovotų dėl vietos aukščiausioje Norvegijos lygoje.