Titulinis » Naujienos » Finalinėse rungtynėse sausakimšoje arenoje - japonų triumfas prieš Lietuvą (VIDEO)

Finalinėse rungtynėse sausakimšoje arenoje - japonų triumfas prieš Lietuvą (VIDEO)

2020-01-12
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunimo ledo rinktinei nepavyko pergalingai užbaigti Vilniuje vykusio pasaulio ledo ritulio čempionato.
 
Paskutinėse pirmenybių rungtynėse dėl aukso, Lietuvos rinktinė 2:5 nusileido Japonijos rinktinei, kuri nesuklupusi nė karto tapo šio čempionato nugalėtoja. Tuo tarpu pralaimėjimas nubloškė lietuvius į trečiąją poziciją, tad pirmenybes lietuviai baigė su bronza.
 
 
Pirmasis rungtynių įvartis krito jau pirmos atakos metu, kai Nikitą Kuzminovą nuginklavo Yu Sato.
 
Po praleisto įvarčio lietuviai nepasimetė ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Keletą minučių lietuviai spaudė oponentus varžovų zonoje, bet savo progų mūsų šalies atstovams realizuoti nepavyko, o Japonijos rinktinė dar vieną progą pavertė antruoju įvarčiu. Pasižymėjo Rioto Taleya.
 
Dar labiau situaciją apsunkino Chikaros Hanzawos pelnytas įvartis, po kurio N. Kuzminovą vartuose pakeitė Laurynas Lubys.
 
Antrąjį kėlinį aktyviai pradėję japonai susikūrė dar vieną progą, kai į viršutinį vartų kampą iššovė Y. Sato. Per visą likusį antrąjį kėlinį lietuviams taip ir nepavyko pralaužti oponentų vartininko.
 
Pasiduoti nelinkusi Lietuvos rinktinė pagaliau sugebėjo pelnyti savo įvartį, kai Timonas Mažulis sugebėjo užbaigti ataką įvarčiu (48:08, rez. perd. Martynas Grinius).
 
Po kelių minučių varžovai užsidirbo pražangą, o Martynas Grinius sugrąžino pranašumą iki dviejų įvarčių (53:02, rez. perd. T. Mažulis, Lukas Washco).
 
Paskutines viltis dar pakovoti dėl aukso lietuviams nužudė Teruto Nakajima tikslus metimas.