Titulinis » Naujienos » Finalo rungtynėse „pankai“ žais be dviejų lyderių

Finalo rungtynėse „pankai“ žais be dviejų lyderių

2019-03-21
“Hockey Punks” inf.
Šiandien Vilniuje Lietuvos pirmenybių finalo serijos rungtynėse susitinka Vilniaus „Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Energija“.
 
Pirmosiose finalo serijos iki 3 pergalių rungtynėse antradienį stipresni buvo „Energijos“ ledo ritulininkai iškovoję pergalę rezultatu 6:3. Pagal metimus į vartus nugalėtojų persvara nebuvo tokia akivaizdi – 33 prieš 28 “Hockey Punks” komandos metimus. Vilniečiai be to žaidė drausmingiau – atmetus disciplinarines 10 min. Justino Vėželio bei 25 min. Siarhejaus Markouskio pražangas 22 baudos minutes ant suolelio praleido elektrėniškiai ir tik 8 min. vilniečiai.
 
Tačiau būtent  S.Markouskio pražanga už smūgį galva gali būti lemiantis faktorius kovoje dėl čempionų titulo. Žaidėjas už šį veiksmą diskvalifikuotas ir šiandienos rungtynėms.
 
„Mums pirmosios finalo serijos rungtynės susiklostė turbūt maksimaliai blogai kaip tik gali sugalvoti. Jų viduryje dėl traumos praradome mūsų pagrindinį puolimo žaidėją Edgarą Rybakovą, o dabar dar paaiškėjo, kad pagrindinis gynėjas negalės žaisti. Manau, kad tie kas domisi sportu supranta, ką tokie praradimai reiškia finale.
 
Tačiau turime nepamiršti, kad į finalus ne taip paprasta patekti ir todėl šiandien tikiuosi iš komandos žaidėjų maksimalaus savo geriausių savybių realizavimo.
 
Norint galvoti apie čempionų titulą ir mums reikia žengti laipteliu aukščiau. Tiesiog susikurti progų prie varžovų vartų nepakanka. Žinau, kad esant aukščiau minėtoms aplinkybėms tų progų šiandien gali būti mažiau. Bet tikiu, kad ne tik dalyvauti ateisime šiandien,“ - sako komandos vadovus Šarūnas Kuliešius.
 
Geriausiu sezono vartininku išrinktas „Hockey Punks“ vartų sargas Simas Baltrūnas taip pat rankų nuleisti nenori.
 
„Turėjome gana geras pirmas rungtynes, stengėmės kovoti kiekviename centimetre, turėjome nemažai progų įmušti, tik įvarčiai į mūsų vartus pirmųjų rungtynių pirmajame kėlinyje sukrito kaip sakoma ledo ritulyje "nebūtini". Tie įvarčiai, manau, ir nulėmė rungtynių baigtį. Šiandienos rungtynėms turime netekčių, tačiau tai nieko nekeičia ir savo namų arenoje stengsimės rodyti geriausią žaidimą ir lyginti serijos rezultatą“.
 
Vilniaus komandos treneris Mindaugas Kieras laukia iš komandos maksimalių pastangų.
 
„Nepalankiai mums susiklostęs pirmas kėlinys antradienį išmušė vyrus iš vėžių. Tačiau džiugu, kad rungtynių antroje pusėje jie parodė charakterį ir bandė grįžti į varžybas aktyviai žaisdami puolime, ko pasekoje pavyko pelnyti porą įvarčių. Šiandien liūdniausia, kad 3 pagrindiniai žaidėjai dėl traumų išėjo iš rikiuotės ir negalės padėti šį vakarą. Tačiau finalas tęsiasi ir mes savų fanų akivaizdoje kausimės toliau!“.
 
Rungtynių Vilniaus “Pramogų arenoje” pradžia - 20 val. 15 min. Organizatoriai pataria atvykti šiek tiek anksčiau, nes susidaro eilės prie kasos. Bilietus taip pat galima įsigyti ir internetu „Paysera“ bilietų sistemoje.