Titulinis » Naujienos » Gausios sirgalių paramos atkrintamosiose besitikinti „Energija“ nenuvertina „Geležinio vilko“

Gausios sirgalių paramos atkrintamosiose besitikinti „Energija“ nenuvertina „Geležinio vilko“

2019-03-04
"Energijos" inf, Tito Pacausko nuotr.
Antradienį Elektrėnų ledo arenoje vietos „Energija“ pradės kovą Lietuvos ledo ritulio čempionato atkrintamosiose, kuriose susikaus su Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipa.
 
„Energija“ reguliariajame sezone per 18 rungtynių iškovojo 15 pergalių ir su 46 taškais užėmė pirmą vietą, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ per tiek pat susitikimų iškovojo tik 2 pergales ir buvo ketvirtas.
 
Tarpusavyje komandos sužaidė šešis kartus: praėjusių metų spalį elektrėniškiai šventė pergales rezultatais 6:3, 10:2 ir 12:2, lapkritį – 6:3, o šių metų sausį – 6:0 ir 4:1.
 
Nepaisant įtikinamų pergalių ir įtikinamo 44:11 įvarčių santykio, „Geležinis vilkas“ sezono pabaigoje ėmė demonstruoti brandesnį žaidimą ir per pastarąsias septynerias rungtynes su Vilniaus „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ komandomis patys įmušė 19 ir praleido 29 įvarčius.
 
Su „Hockey Punks“ ledo ritulininkai „Geležinis vilkas“ nuolatos atkakliai žaidė iki pat rungtynių pabaigos, o vasario viduryje sugebėjo juos ir įveikti. Tuo tarpu su antroje turnyrinės lentelės vietoje likusia „Kaunas Hockey“ ekipa vilniečiai sugebėdavo intrigą išlaikyti bent iki trečiojo kėlinio, o sykį pralaimėjo jiems vos vienu įvarčio skirtumu.
 
Vienas svarbiausių „Energijos“ žaidėjų yra vartininkas Maksimas Ponomarenko, kuris pademonstravo geriausią atlaikymo procentą (94,51 proc., 241/255 atremtų smūgių) tarp visų lygos vartininkų ir be jo tik „Kaunas Hockey“ vartų sargas Artūras Pavliukovas (92,38 proc., 376/407 atremtų smūgių) pražengė 90 proc. ribą.
 
„Energija“ visoje lygoje neturi lygių gynėjų grandyje. Net keturi iš penkių rezultatyviausių lygos gynėjų vilki „Energijos“ marškinėlius, o vienintelis tarp jų įsispraudęs „Kaunas Hockey“ narys Jonas Stephanssonas (16 rungtynių, 4 įvarčiai, 7 rez. perd.) šį sezoną jau nebežais dėl akibrokšto rungtynėse Elektrėnuose, kai kanadietis lazda trenkė Karoliui Kubiliui į galvą.
 
Rezultatyviausias lygos gynėjas šiuo metu yra Rolandas Aliukonis (17 rungtynių, 5 įvarčiai, 16 rez. perd.), tačiau jam įkandin seka Artūras Katulis (15 rungtynių, 9 įvarčiai, 10 rez. perd.) ir Aurimas Gaidauskas (16 rungtynių, 4 įvarčiai ir 13 rez. perd.). Geriausių lygos gynėjų penketuką užbaigia K.Kubilius (11 rungtynių, 3 įvarčiai, 6 rez. perd.).
 
Visgi jeigu gynybos grandyje „Energijai“ nėra lygių, tai rezultatyviausių puolėjų dešimtuko viršūnėje figūruoja kitų komandų žaidėjai. Rezultatyviausias šiuo metu yra „Geležinio vilko“ auklėtinis Dominykas Bisturys (17 rungtynių, 13 įvarčių, 15 rez. perd.), antras – „Hockey Punks“ puolėjas Edgaras Rybakovas (18 rungtynių, 10 įvarčių, 16 rez. perd.), o trečias – „Kaunas Hockey“ narys Remigijus Guoga (18 rungtynių, 14 įvarčių, 11 rez. perd.).
 
Penktą vietą užima kitas „Geležinio vilko“ lyderis Edvinas Boroška (17 rungtynių, 9 įvarčiai, 14 rez. perd.), tačiau iš būsimų „Energijos“ varžovų sudėties tai ir yra viskas. Tuo tarpu elektrėniškiai krūvį puolime pasidalina gana lygiai, o tarp puolėjų pirmauja šeštą vietą užimantis Dovydas Kulevičius (16 rungtynių, 4 įvarčiai, 16 rez. perd.), septintas Mauras Baltrukonis (18 rungtynių, 11 įvarčių, 9 rez. perd.) ir devintą vietą užimantis Deivdas Kazlauskas (17 rungtynių, 11 įvarčių, 8 rez. perd.).
 
Nors visi „Energijos“ žaidėjai pagarbiai atsiliepia apie būsimus varžovus ir neketina jų nuvertinti bei kalba apie būtinybę sustabdyti pagrindinį „Geležinio vilko“ puolėjų trejetą, tačiau komandų tikslai ir tarpusavio susitikimų rezultatai leidžia daryti išvadą, kad šioje serijoje netikėtumų neturėtų būti ir „Energijai“ nestigs motyvacijos kuo greičiau laimėti pusfinalio seriją, kad galėtų pataupyti jėgas sunkiam finalui.
 
Prieš atkrintamųjų varžybų seriją „Energijos“ ledo ritulininkai taip pat išskyrė ir svarbią sirgalių pagalbą, kurie puikiai palaikė savo miesto komandą paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse prieš „Kaunas Hockey“ ekipą. Žaidėjai, trenerių štabas ir administracija nuoširdžiai dėkoja savo balsų ir plojimų „Energijai“ negailintiems fanams ir kviečia palaikyti „Energiją“ būsimose kovose.
 
„Energija“ pusfinalio seriją su „Geležiniu vilku“ žais kovo 5, 7, 11 ir, jeigu prireiks, 13 bei 15 dienomis, tuo tarpu finalas yra numatytas kovo 19, 21, 24 ir, jeigu reikės, 26 bei 28 dienomis.