Titulinis » Naujienos » „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklai – 15 metų

„Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklai – 15 metų

2019-05-04
Gintaras Brazdžionis
 Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla pažymėjo savo veiklos 15-os metų sukaktį. 2004-ųjų metų pavasarį Vilniuje buvo įkurta pirmoji Lietuvoje privati ledo ritulio mokykla, kuri per tą laikotarpį pasiekė gražių laimėjimų. Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ nuo pat pirmos dienos įsikūrusi ledo ritulio mokykla sparčiai augo ir plėtėsi.
 
„Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos direktorius, įkūrėjas ir treneris Andrejus Jadkauskas puikiai prisimena 15-os metų senumo įvykius.
 
„Tuomet, 2004-aisias metais, darbą pradėjau su dvidešimties vaikų grupe. Turėdamas daugiau kaip dešimties metų vaikų trenerio darbo patirtį iš pradžių treniravau vienas, bet greitai vaikų grupės pradėjo augti ir į darbą pakviečiau daugiau ledo ritulio specialistų. Šiuo metu mokykloje treniruotes lanko 220 vaikų, su kuriais skirtingose amžiaus grupėse dirba 10 trenerių. Nuo pat pirmos dienos „Akropolio“ vadovai mums suteikia labai geras sąlygas, už ką esame jiems dėkingi“, - teigia „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos direktorius.
 
„Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykloje vaikai patys gali pasirinkti, ar eiti profesionalaus žaidėjo keliu, ar tiesiog praleisti laisvalaikį ir išmokti žaisti ledo ritulį.
 
Šiuo metu Nacionalinei Lietuvos ledo ritulio rinktinei, kuri rungtyniauja Kazachstane vykstančiame Pasaulio ledo ritulio čempionate, atstovauja net septyni buvę „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos auklėtiniai: Edgaras Protčenka, Paulius Gintautas, Patrikas Misiukas, Danielius Bogdziulis, Ugnius Čižas, Ilja Četvertakas, Tomašas Krukovskis.
 
Pasaulio čempionate sėkmingai rungtyniavusioms šalies U-18 ir U-20 rinktinėms atstovavo taip pat gausus šios mokyklos auklėtinių būrys. Lietuvos jaunių rinktinėje žaidė 10 buvusių „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos auklėtinių, o jaunimo – 11. 
 
Tie žaidėjai, kurie jau baigė „Geležinio vilko“ mokyklą, kartu su dabartiniais mokyklos auklėtiniais jau du sezonus rungtyniavo Lietuvos suaugusiųjų ledo ritulio čempionate.
 
Nemažas būrys buvusių „Geležinio vilko“ auklėtinių žaidžia užsienio universitetų komandose.
 
Be A. Jadkausko, kuris daugybę metų kartu su kitais treneriais vadovauja šalies jaunimo rinktinei, „Geležinio vilko“ mokykloje dirba broliai Tomas ir Andrius Kaminskai, Andrejus Klimovecas, Tomas Lauksėdis, Simas Baltrūnas, Edgaras Rybakovas, Pavelas Dviliovas, Arūnas Grinius, Piotras Dubrovskis. Iš jų dauguma savo laiku žaidė įvairių amžiaus grupių Lietuvos rinktinėse.
 
Jau daug metų skirtingų vaikų amžiaus grupių „Geležinio vilko“ komandos dalyvauja atvirajame Baltarusijos ledo ritulio čempionate. Šiame sezone kaimyninėje šalyje rungtyniavo trys komandos, o kitame ketina startuoti jau keturios. Baltarusijos čempionato lygis aukštesnis nei Lietuvos, todėl vilniečiams dalyvavimas jame itin naudingas. Be to, kasmet vilniečiai dalyvauja tradiciniame vaikų ledo ritulio turnyre „Ryga Cup“.
 
Kiekvienais metais „Geležinio vilko“ komandos skirtingose amžiaus grupėse tampa Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos nugalėtojomis arba prizininkėmis.
 
Labai džiaugiamės, kad ledo ritulys populiarėja. Kai įsikūrė „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla, ji buvo vienintelė šalies sostinėje. Dabar Vilniuje jau veikia trys ledo ritulio mokyklos ir vaikų, norinčių žaisti ledo ritulį, skaičius nuolat auga.
 
„Manau, kad konkurencija yra labai gerai. Tai suteikia viltį, kad išaugs daugiau aukšto lygio žaidėjų. Sveika konkurencija verčia pasitempti tiek mūsų mokyklą, tiek kitas. Galbūt greitu laiku galėsime rengti ir Vilniaus miesto čempionatą, nes kasmet žaidėjų skaičius auga“, - mintimis dalinosi A. Jadkauskas.
 
Jau tapo tradicija, kad kasmet „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla organizuoja stovyklas vaikams. Jose dirba treneriai ne tik iš šios mokyklos, bet ir specialistai iš Kanados, JAV, Suomijos, Švedijos, kurie savo patyrimą perduoda jauniesiems žaidėjams.
 
„Mokyklos trenerių tikslas yra ne tik paruošti aukšto lygio žaidėjus, bet ir tinkamai užimti jaunimą. Vaikai nuo pat mažens išmoksta disciplinos ir tvarkos. Vasaros stovyklose prie jūros vaikai įgyja savarankiškumo pagrindus. Galbūt ne visiems labai gerai seksis žaisti ledo ritulį, bet įgyta patirtis bus bet kokiu atveju naudinga gyvenime“, - sako „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos direktorius.