Titulinis » Naujienos » „Geležinio vilko“ stovykloje  - NHL lygio treneris

„Geležinio vilko“ stovykloje  - NHL lygio treneris

2015-06-19
Hockey.lt informacija
Antra savaitė Vilniaus „Geležinio vilko“ mokykloje vyksta vasaros stovykla, kurioje gausu užsienio specialistų.
 
Vilniaus mokyklos auklėtiniai praėjusią savaitę turėjo galimybę įgyti neįkainojamos patirties iš NHL klubo Filadelfijos „Flyers“ čiuožimo trenerio Viačeslavo Kuznecovo.
 
Ko gero, vieną garsiausių iš Lietuvoje stovyklose dalyvavusių specialistų prisikalbinę vilniečiai sulaukė itin įdomių treniruočių, kuriose buvo tobulinama čiuožimo technika ir ritulio valdymas.
 
Be šių elementų, stovykloje buvo tobulinami akrobatikos, gimnastikos, net kai kurie bokso elementai, o treniruotes vedė šių sričių specialistai.
 
„Vaikai visame pasaulyje yra vaikai. Buvo tokių, kurių akys degė begaliniu noru, buvo ir tų, kuriuos reikėjo skatinti. Vilniuje mačiau keletą vaikų, kurie jau dabar galėtų drąsiai vykti su manimi už Atlanto, kur iškart įsilietų į geriausias savo amžiaus komandas Filadelfijoje. Tačiau yra ir tokių, kuriuos atvedė tėvai, o jie tingoki. Nieko nuostabaus, visur vaikai vienodi. Kodėl skiriasi vaikų meistriškumas čia ir pas mus? Štai praėjusį sezoną mūsų klube žaidžiantis 2002 metais gimę vaikai žaidė 84 rungtynes per sezoną. Gal tai metodikų, krūvio skirtumai?
Apskritai, kalbant apie Vilnių, mums buvo sudarytos idealios sąlygos, dirbome su puikiu kolektyvu, tad planuose grįžti dar kartą. Tikimės, jei suderinsime grafikus, stovyklą padaryti po Naujų metų“,- portalui hockey.lt sakė V.Kuznecovas.
 
„V.Kuznecovo darbo metodai, patarimai mums turėjo didžiulę naudą. Nepapasakosiu visų niuansų, tačiau gavome itin vertingų pamokų. Nauda neabejotina, tiesa, per vieną dieną ji nepasimatys“,- apie stovyklą pasakojo „Geležinio vilko“ mokyklos vadovas Andrius Jadkauskas.
 
Kartu su V.Kuznecovu stovykloje dirbo KHL klubo Žemutinio Naugardo „Torpedo“ žaidėjas Danila Žarkovas. Ledo ritulininkas atsigauna po traumos, tad jo pamokos vaikams buvo neįprastos, bet labai naudingos. Profesionalus sportininkas mokino tinkamai apšilti prieš rungtynes ir po krūvio atvėsinti įtampą ir raumenis.
 
Visą šią savaitę „Geležinio vilko“ stovykloje dirba dar du specialistai iš užsienio, švedai Jeff`as Lundberg`as ir Cim`as Johansson`as.
 
Kartu su treneriais iš užsienio dirbo Lietuvos U-18 rinktinės treneris Andrejus Ignatovičius, „Geležinio vilko“ klubo treneriai A.Jadkauskas, T.Kaminskas, T.Lauksėdis, A.Klimovecas.