Titulinis » Naujienos » "Geležinio vilko" vartininkė E.Simonsen tobulinosi Švedijoje

"Geležinio vilko" vartininkė E.Simonsen tobulinosi Švedijoje

2015-08-20
LRM "Geležinis vilkas" informacija
 Vilniaus ledo ritulio mokyklos "Geležinis vilkas" vartininkė Emilija Simonsen savaitę praleido Švedijoje, kur vyko tarptautinė stovykla. Halmstado mieste stovykla mergaitėms buvo surengta jau dešimtą kartą, o joje dalyvavo jaunosios žaidėjos iš 11 šalių. Pagrindinė stovyklos organizatorė, netolimoje praeityje buvusi ilgametė Švedijos moterų nacionalinės rinktinės žaidėja M.Roote turėjo ir keletą pagalbininkių, kurios šiuo metu dar rungtyniauja Švedijos bei Danijos moterų rinktinėse.
 
E.Simonsen, kuri šioje stovykloje buvo vietintelė iš Lietuvos, treniravosi ir rungtyniavo 12-15 metų amžiaus grupėje. Jaunosios ledo ritulininkės treniravosi tris kartus per dieną, o vartininkėms dar keletą kartų buvo papildomai surengtos rytinės treniruotės. Be to, merginos buvo suskirstytos į keletą komandų, kurios dalyvavo miniturnyre. Komanda, kurios vartus gynė Emilija Simonsen, tapo šio turnyro nugalėtoja. 
 
Sugrįžusi namo, "Geležinio vilko" vartininkė trumpai pasidalino įspūdžiais apie stovyklą Švedijoje:
"Šioje stovykloje dalyvavau pirmą kartą, todėl prieš išvykstant buvo šiek tiek neramu. Puikus bendravimas, artimi ir šilti tarpusavio santykiai bei meilė ledo rituliui greitai suvienijo visus stovyklos dalyvius ir mes tapome tarsi viena šeima. Pirmą kartą vienoje vietoje pamačiau tiek daug merginų, puikiai žaidžiančių ledo ritulį. Dar didesnį įspūdį paliko trenerės ir jų profesionalumas. Į šią stovyklą norėčiau sugrįžti dar kartą."