Titulinis » Naujienos » "Geležinis vilkas" - trečias "Ryga Cup 2016" turnyre

"Geležinis vilkas" - trečias "Ryga Cup 2016" turnyre

2016-04-25
NVLRL informacija
 Sekmadienį Rygoje baigėsi tradicinis jaunųjų ledo ritulininkų turnyras "Ryga Cup 2016", kuriame dalyvavo ir "Geležinio vilko" dešimtmečiai. Neseniai triumfavę NVLRL U-10 amžiaus grupėje, vilniečiai puikiai pasirodė Latvijos sostinėje vykusiose varžybose. Trenerių T.Lauksėdžio ir A.Klimoveco auklėtiniai prestižiniame turnyre iškovojo trečiąją vietą. Iki šiol nei vienai ledo ritulio mokyklos "Geležinis vilkas" komandai "Ryga Cup" nebuvo pavykę užimti prizinės vietos. "Geležinio vilko" vartininkas N.Vaišvila buvo pripažintas geriausiu turnyro vartininku.

U-10 amžiaus grupėje dalyvavo 17 komandų, kurios buvo paskirtyti į 4 pogrupius. Trijuose pogrupiuose žaidė po keturias komandas, o vilniečiai rungtyniavo pogrupyje, kuriame varžėsi penki kolektyvai. Pasiekę tris pergales ir kartą sužaidę lygiosiomis, mūsų šalies atstovai tapo pogrupio nugalėtojais.
Vilniečių rezultatai pogrupyje:
"Geležinis vilkas" - "Blues JR LV Blue" 1:1. Įvartį pelnė D.Tatarinovičius.
"Geležinis vilkas" - "SC Future Stars" 1:0. Įvartį pelnė N.Lebedevas.
"Geležinis vilkas" - "Pardaugava 06" 3:0. Įvarčius pelnė N.Lebedevas, A.Kuzmenka ir E.Ivickas.
 "Geležinis vilkas" - "Lyceum 369" 5:0. Du įvarčius pelnė A.Kuzmenka, po vieną - O.Božerockis, R.Mednis ir K.Jevstignėjevas.
 
Užėmę pogrupyje pirmąją vietą, vilniečiai antrajame varžybų etape susitiko su stipriausiomis kitų pogrupių ekipomis. Šiame etape "Geležinio vilko" varžovais buvo dar trys komandos. Lietuvos čempionai pasiekė dvi pergales, patyrė vieną pralaimėjimą ir tarp keturių klubų liko antri,
Vilniečių rezultatai antrajame varžybų etape:
"Geležinis vilkas" - "Blues JR LV Blue" 5:2. Tris įvarčius pelnė O.Božerockis, po vieną - S.Ignatavičius ir N.Lebedevas.
"Geležinis vilkas" - "HK Perkons" 2:3. Įvarčius pelnė O.Božerockis ir S.Ignatavičius.
"Geležinis vilkas" - "Sport School Minsk" 3:2. K.Jevstignėjevas pelnė du įvarčius, O.Božerockis - vieną.
 
Ryga Cup 2016" pusfinalyje "Geležinis vilkas" susitiko su latvių "HK Prizma" klubu ir pralaimėjo rezultatu 0:4. Paskutinėse jaunųjų ledo ritulinikų turnyro rungtynėse vilniečiai dėl trečiosios vietos žaidė su "HS Riga 06" klubu. Iškovoję pergalę rezultatu 2:0, Lietuvos čempionai užėmė trečiąją vietą "Ryga Cup 2016" turnyre. Pergalingose rungtynėse nugalėtojams įvarčius pelnė K.Jevstignėjevas ir A.Kuzmenka.
 
Sugrįžęs iš Rygos, "Geležinio vilko" komandos treneris T.Lauksėdis papasakojo apie turnyrą:
"Vykdami į turnyrą, galvojome, kad neblogas rezultatas būtų, jeigu patektume tarp aštuonių stipriausiųjų komandų. Jaunųjų "Geležinio vilko" ledo ritulinikų žaidimas pranoko visus lūkesčius ir mums pavyko užimti prizinę vietą. Rungtyniavome su gilias ledo ritulio tradicijas turinčių šalių atstovais ir jiems nenusileidome. Tai dar kartą patvirtina, kad dirbame gerai ir judame teisinga kryptimi."