Titulinis » Naujienos » "HC Kaipėda" – tarptautinio turnyro “Bookcamp cup" čempionai!

"HC Kaipėda" – tarptautinio turnyro “Bookcamp cup" čempionai!

2019-04-03
"HC Klaipėda" inf.
 Š.m. kovo 29-31 dienomis "HC Kaipėda" ledo ritulininkai, gimę 2009 m. ir jaunesni, buvo išvykę į Benešovą, Čekijos Respubliką. Ten jie dalyvavo tarptautiniame turnyre "U10 Bookcamp cup". Šiame turnyre dalyvavo 8 komandos net iš 7 valstybių: „HC Klaipėda“, “HC Lev” (Čekijos Respublika), “HC Krivbass” (Ukrainos Respublika), “HC Shaiba” (Rusijos Federacija), “Slovan Bratislava” (Slovakijos Respublika), “Mogo” (Latvijos Respublika) ir “Jokerit blue” bei “Jokerit white” (Suomijos Respublika). “HC Klaipėda” komanda nesurinko pakankamai savo auklėtinių, norinčių vykti į turnyrą, todėl kartu iškeliavo Kristupas Katulis, Armandas Jodeika bei Maksimas Antimonovas iš Vilniaus, Niklavs Lauzums iš Latvijos bei Maksimas Galaida iš Baltarusijos.
Turnyre dešimtmečiai žaidė per visą ledo aikštelę, du kėlinius po 15 min. Jiems buvo suteikta galimybė susirungti su visomis į turnyrą atvykusiomis komandomis, todėl niekas negalėjo tikėtis, kad paklius į grupę su silpnesniu varžovu.
 
Pirmosios turnyro rungtynės “HC Klaipėda” komandai buvo nesėkmingos. Klaipėdiečiai pralaimėjo turnyro šeimininkams - "HC Lev" komandai, - rezultatu 2:4 (įvarčius komandai pelnė Arijus Benderavičius ir Kristupas Katulis). Šis pralaimėjimas buvo lyg šaltas dušas. Po ilgo pokalbio su treneriu, į kitas varžybas ant ledo iščiuožė kovotojai už pirmą vietąJ Toliau sekė pergalė po pergalės ir tą pačia dieną buvo nugalėti dar du varžovai:
„HC Klaipėda“ - "Jokerit white" 4:3 (Klaipėdos komandai po vieną įvartį pelnė Arijus Benderavičius, Edgaras Viskantas, Niklavs Lauzums ir Aistis Sobutas.)
„HC Klaipėda“ - “Slovan Bratislava” 2:0 (abu įvarčius pelnė Aistis Sobutas).
Pirmoji turnyro diena užsibaigė įgūdžių demonstravimu. Čia “HC Klaipėda” komandos ledo ritulininkai visus nustebino - taikliausiu žaidėju tapo Aistis Sobutas, geriausiai valdantis ritulį "gyvatėlės" rungtyje buvo Kristupas Katulis, o Niklavs Lauzums greičio rungtyje liko trečias!
 
Šia pakilia nuotaika komanda ir sirgaliai išvyko į viešbutį ilsėtis ir kaupti jėgas antrajai turnyro dienai. O antroji turnyro diena prasidėjo ankstų rytą. Šiltas pavasarinis oras, šviečianti saulė žadėjo gerą nuotaiką. Kovingai nusiteikusi komanda nenuvylė trenerio ir palaikančių tėvelių – sirgalių. Klaipėdiečiai iškovojo dar 3 pergales:
„HC Klaipėda“ - "Mogo" 4:0 (du įvarčius pelnė Niklavs Lauzums, po vieną - Arijus Benderavičius ir Kirilas Cepovas);
„HC Klaipėda“ - „Jokerit blue” 6:3 (net tris įvarčius pelnė Aistis Sobutas, po vieną pridėjo Armandas Jodeika, Niklavs Lauzums ir Edgaras Viskantas);
„HC Klaipėda“ - "HC Shaiba" 7:0 (po du įvarčius komandai pelnė Maksimas Galaida ir Arijus Benderavičius, po vieną – Kristupas Katulis, Redas Markevičius ir Niklavs Lauzums).
 
Trečia turnyro diena buvo pati sunkiausia ir svarbiausia, nes Klaipėdos ledo ritulininkų laukė lemiamos varžybos su "HC Krivbass" komanda iš Ukrainos. Ant ledo užvirė tikra kova. Rungtynės vyko taškas į tašką, įkaito net ledas... Likus 1 minutei iki rungtynių pabaigos, ukrainiečiai pirmavo vienu įvarčiu.  „HC Klaipėda“ treneris Artiomas Suminas išmintingai išnaudojo galimybę - vartininką pakeitė  6-uoju žaidėju. Rezultatas buvo pasiektas, švieslentėje pasikeitė skaičiai į 3:3. Pagal turnyro taisykles, sužaidus lygiosiomis, komandos gavo po 1 tašką. „HC Klaipėda“ komandai šis taškas buvo labai svarbus, nes būtent jis lėmė, kad komanda, surinkusi 11 taškų, kausis finale su 12 taškų surinkusia Čekijos "HC Lev" komanda.
Belaukiant finalo, komandoje sklandė įvairios nuotaikos... juk "HC Lev" komanda – tai komanda, kuriai klaipėdiečiai pralaimėjo pirmąją turnyro dieną per pirmąsias rungtynes...
 
15.10 val. vietos laiku, ledo aikštelėje išsirikiavo finalo komandos, nuskambėjo Lietuvos ir Čekijos himnai. „HC Klaipėda“ žaidėjai pirmą kartą giedojo "Lietuva - Tėvyne mūsų...." Ir kas žino, kas dėjosi tose mažose širdelėse... Prasidėjo įtempta kova. Sirgalių tribūnose Klaipėdos komandą karštai palaikė ne tik tėveliai - sirgaliai, bet ir  "HC Krivbass" žaidėjai, kurie garsiai skandavo "Klai- pė- da".  Abi komandos demonstravo puikius įgūdžius, tačiau šį kartą sėkmė buvo „HC Klaipėda“ komandos pusėje. Klaipėdiečiai iškovojo pergalę minimaliu skirtumu 2:1.  Jie tapo turnyro čempionai!
Apdovanojimo ceremonijoje visi buvo puikios nuotaikos. Turnyro geriausiu puolėju buvo pripažintas „HC Klaipėda“ auklėtinis Aistis Sobutas.
 
 
 
Galutinėje turnyro lentelėje komandos išsirikiavo taip:
1. HC Klaipėda (Lietuva)
2. HC Lev (Čekija)
3. HC Krivbass (Ukraina)
4. Jokerit blue (Suomija)
5. HC Shaiba (Rusija)
6. Jokerit white (Suomija)
7. Mogo (Latvija)
8. HC Slovan Bratislava (Slovakija).
 
Apdovanoti buvo visi. „HC Klaipėda” ledo ritulininkai kiekvienai turnyro komandai taip pat įteikė dovanas - klubo vėliavėlę ir po autentišką lietuvišką šakotį.
 
Ačiū žaidėjų tėveliams, komandos treneriui Artiomui Suminui, kuris uždegė vaikų širdyse kovotojų dvasią, kitų mokyklų ledo ritulininkams, kurie padėjo Klaipėdos komandai iškovoti aukso medalius. Dėkojame visiems, kurie palaikė komandą turnyro metu.
Atminkime, kad draugystė nugali visus priešus, o mūsų stiprybė - vienybėje.