Titulinis » Naujienos » "HC Klaipėda" U-10 laimėjo sidabro medalius Liepojoje

"HC Klaipėda" U-10 laimėjo sidabro medalius Liepojoje

2017-08-21
HC "Klaipėda" informacija
 Po ilgų kaip niekada vasaros atostogų, pasitreniravę tik 3 savaites, "HC Klaipėda" U-10 komandos ledo ritulininkai rugpjūčio 19-20 d. jau išbandė jėgas tarptautiniame turnyre "Amber Puck Kids" 2017, vykusiame Liepojoje (Latvijos Respublikoje).
 
Šiemet šiame turnyre dalyvavo 8 komandos iš visų trijų Baltijos valstybių: 6 iš Latvijos ir po vieną iš Lietuvos bei Estijos. Komandos buvo padalintos į du pogrupius, "HC Klaipėda" komanda rungtyniavo B pogrupyje kartu su komandomis "Ogre Juniors", "Brocenu NBJSS", "HS Marupe 1" iš Rygos.
 
Klaipėdos jaunieji ledo ritulininkai savo grupėje didelio pasipriešinimo nesulaukė. Pirmos varžybos su "Brocenu NBJSS" mūsų komandai buvo geras apšilimas, komanda iš Broceni buvo nugalėta rezultatu 5:1, "HC Klaipėdai" po du įvarčius pelnė G. Pavliukov ir M. Puzikov, vieną - A. Benderavičius.
 
Kitose dvejose kovose jau ryškiai dominavo mūsų komandos auklėtiniai: komanda "HS Marupe 1" nugalėta net 11:4 (įvarčius įmušė D. Šulinskas, J. Mostavičius ir M. Butkus po 2, M. Vitauskis, G. Pavliukov, M. Puzikov, T. Giedra, A. Sobutas po 1), o komanda "Ogre Juniors" nugalėta 9:0 (D. Šulinskas įmušė 2 įvarčius, A. Sobutas, M. Butkus, B. Kožuščenko, R. Bartkėnas, M. Vitauskis, G. Pavliukov ir E. Kanapeckas - po vieną).
 

Antra turnyro diena nebuvo tokia lengva kaip pirmoji. Pusfinalyje susirungę su komanda "Liepajas SSS" ir rezultatu 4:1 iškovoję pergalę (įvarčius pelnė M. Puzikov - 2, J. Mostavičius, E. Kanapeckas po 1), klaipėdiečiai pateko į turnyro finalą. Tačiau finale sėkmė nusisuko nuo mūsų komandos, "HC Klaipėda" pralaimėjo komandai iš Rygos "BHC37" rezultatu 3:7 (mūsų komandai įvarčius pelnė G. Pavliukov - 2, A. Benderavičius - 1) ir tapo turnyro "Amber Puck Kids" vicečempionais.

Galutinėje turnyro lentelėje komandos išsirikiavo taip:

1. BHC37
2. HC Klaipėda
3. Liepajas SSS
4. HS Marupe1
5. Vipers (Estija)
6. Ogre Juniors
7. Brocenu NBJSS
8. HS Marupe 2
 
 
Šiemet turnyro organizatoriai sugalvojo ir linksmų rungčių, kuriose gerus ritulio valdymo įgūdžius pademonstravo ir "HC Klaipėda" auklėtiniai. Rungtyje "kamuoliuko žongliravimas lazda" Robertas Bartkėnas atmušė kamuoliuką į viršų net 46 kartus ir užėmė 3 vietą. Jokūbas Mostavičius ir Deimantas Šulinskas rituliu piešė aštuonetus, per 1 minutę Deimantas nupiešė jų 13 - tai buvo geriausias turnyro rezultatas, o Jokūbas - 11 aštuonetų - tai buvo antros vietos rezultatas.
 
Ernestas Kanapeckas turėjo lazda nuo ledo pakelti ritulį ir įdėti jį į kibirą. Per 30 sek. Ernestui ir dar dviems turnyro dalyviams pavyko tai atlikti po 13 kartų.