Titulinis » Naujienos » "HC Klaipėda U10" - "Klaipėda Winter Cup" čempionė

"HC Klaipėda U10" - "Klaipėda Winter Cup" čempionė

2018-12-17
HC Klaipėda informacija
 Šį savaitgalį, 2018 m. gruodžio 14/15 d., Klaipėdos "Akropolis" tiesiog ūžė. Čia dvi dienas vyko tarptautinis turnyras "Klaipėda Winter Cup", kurį organizavo "HC Klaipėda" U10 komandų treneris Artiomas Suminas, o jam padėjo vyr. treneris Andrejus Savičevas bei U10 komandų tėveliai.
 
"Klaipėda Winter Cup" dalyvavo 5 stiprios komandos iš 3 valstybių: "Feniks" iš Rusijos, "Liepaja LSSS" ir "Daugavpils DLSS" iš Latvijos, "Geležinis vilkas" ir "HC Klaipėda" iš Lietuvos. U10 amžiaus grupės ledo ritulininkai rungtyniavo dvi dienas, kiekviena komanda sužaidė viena su kita ir savo jėgas išbandė kovodami net per visą ledo aikštelę.
 
Klaipėdiečiai nebuvo labai "svetingi", jie nugalėjo visas komandas, ir turnyro taurė pasiliko namuose. Tačiau kaip priklauso, "HC Klaipėda" auklėtiniai atidarė turnyrą, jų pirmuoju varžovu tapo komanda "Liepaja LSSS". Šios rungtynės Klaipėdos dešimtmečiams buvo pačios sunkiausios. Jau per pirmąsias varžybų minutes Latvijos ledo ritulininkai pasiuntė be atsako net tris įvarčius į klaipėdiečių vartus. "HC Klaipėda" komandos ledo ritulininkai, jausdami didelį sirgalių palaikymą, susikaupė, išklausė trenerio A.Sumino nurodymus ir pirmą kėlinį užbaigė lygiosiomis 3:3. O tada ant ledo užvirė tikra kova - kova "taškas į tašką". Rungtynių nugalėtojas išaiškėjo tik paskutinę rungtynių sekundę, kai "HC Klaipėda" komandos kapitonas Aistis Sobutas įmušė pergalingą įvartį.
 
Pirmosios turnyro rungtynės tarp "HC Klaipėda" ir "Liepaja LSSS" baigėsi rezultatu 6:5 (3:3; 1:1; 2:1). Geriausiu varžybų žaidėju buvo pripažintas Aistis Sobutas, o įvarčius Klaipėdos komandai pelnė:
 
1:3 Edgaras Viskantas;
2:3 Aistis Sobutas (perdavimas Arijus Benderavičius, Edgaras Viskantas);
3:3 Edgaras Viskantas;
4:3 Aistis Sobutas (perdavimas Arijus Benderavičius);
5:5 Arijus Benderavičius (perdavimas Aistis Sobutas);
6:5 Aistis Sobutas (perdavimas Arijus Benderavičius).

Šiek tiek pailsėję Klaipėdos žaidėjai susirungė su antruoju varžovu - labai techniška Vilniaus komanda "Geležinis vilkas". Po antrojo kėlinio "HC Klaipėda" komanda pirmavo net 5:2. Tačiau trečiame kėlinyje "Geležinio vilko" vyrukai vieną po kito įmušė 2 įvarčius, ir persvara tapo minimali. Vilniečiai dar bandė išplėšti pergalę, jie vietoj vartininko išleido ant ledo šeštą žaidėją. Tačiau kova buvo baigta, kai kaipėdiečiai pasiuntė šeštą įvartį į tuščius vartus. Rungtynės baigė rezultatu 6:4 (3:1; 1:1; 2:2), o rungtynių geriausiu žaidėju buvo pripažintas Edgaras Viskantas.
 
"HC Klaipėda" komandai įvarčius pelnė:
1:0 Tauras Giedra;
2:1 Aistis Sobutas;
3:1 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
4:2 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
5:2 Aistis Sobutas;
6:4 Edgaras Viskantas.

Antrąją dieną pirmieji ant ledo susitiko turnyro favoritai "HC Klaipėda" ir komanda iš Kaliningrado "Feniks". Abi komandos pirmąją dieną buvo iškovojusios po dvi pergales iš dviejų galimų. Visi sirgaliai užgniaužę kvapą laukė rungtynių pabaigos, nes jau pirmąją rungtynių minutę Rusijos ledo ritulininkai pasiuntė įvartį į klaipėdiečių vartus, po kelių minučių - dar vieną. Bet per anksti varžovai atsipalaidavo, nes "HC Klaipėda" komanda per kitus du kėlinius pelnė net 8 įvarčius ir iškovojo pergalę įtikinama persvara 9:5 (1:2; 4:1; 4:2). Geriausiu varžybų žaidėju tapo Tauras Giedra, o Klaipėdos komandai įvarčius pelnė:
 
1:2 Arijus Benderavičius (perdavimas Edgaras Viskantas);
2:2 Tauras Giedra;
3:2 Aleksejus Solunko;
4:2 Aistis Sobutas (perdavimas Edgaras Viskantas);
5:3 Arijus Benderavičius;
6:3 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
7:3 Aistis Sobutas;
8:4 Aistis Sobutas;
9:5 Aleksejus Solunko.

Kiek pailsėję, pasistiprinę obuoliais ir bananais (visi turnyro dalyviai buvo vaišinami vaisiais), "HC Klaipėda" komandos auklėtiniai stojo į paskutinę kovą su dar viena komanda iš Latvijos "Daugavpils DLSS". Ši kova nebuvo tokia įtempta, nuolat buvo jaučiamas klaipėdiečių pranašumas, ypatingai pasižymėjo duetas Edgaras Viskantas - Arijus Benderavičius, kurie pelnė net pusę visų rungtynės įvarčių. O susitikimas baigėsi klaipėdiečių pergale 10:6 (3:2; 4:3; 3:1), geriausio rungtynių žaidėjo prizas buvo įteiktas "HC Klaipėda" žaidėjui Vladislavui Tiščenkai.
 
"HC Klaipėda" komandai įvarčius pelnė:
 
1:0 Vladislavas Tiščenko;
2:0 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
3:2 Dovydas Lengvinas (perdavimas Vladislavas Tiščenko);
4:2 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
5:2 Aistis Sobutas;
6:3 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
7:3 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
8:5 Edgaras Viskantas (perdavimas Arijus Benderavičius);
9:5 Aistis Sobutas (perdavimas Simonas Rekašius);
10:5 Vladislavas Tiščenko.

Keturios varžybos - 4 pergalės, įdėta daug darbo treniruočių metu, pastangų ir jėgų, be to, begalinis noras laimėti. Taip tampama čempionais! Sveikiname klaipėdiečius. O galutinė turnyro lentelė išsidėstė taip:
 
1 - "HC Klaipėda";
2 - "Feniks";
3 - "Geležinis vilkas";
4 - "Daugavpils DLSS";
5 - "Liepaja LSSS".

Turnyro geriausiųjų prizai įteikti:
 
rezultatyviausias turnyro žaidėjas - "HC Klaipėda" ledo rittulininkas Edgaras Viskantas,
naudingiausias žaidėjas - "Geležinio vilko" auklėtinis Maksimas Tunkevičius,
geriausias vartininkas - "Feniks" komandos vartininkas
- Mark Omelčenko,
geriausias gynėjas - "Liepaja LSSS" gynėjas Kristian Berzinš,
geriausias puolėjas - "Daugavpils DLSS" puolėjas Nikita Semjonovs.

Pozityvios emocijos, įtemptos kovos paliko gerą įspūdį visiems svečiams, kurie su nekantrumu jau laukia, kada galės vėl atvykti į turnyrą Klaipėdoje.
 
Ačiū visiems varžovams už puikias kovas,šiltą bendravimą.
 
Dėkui turnyro organizatoriams, ypač treneriui Artiomui Suminui, kuris įžiebė pasitikėjimą savimi visai komandai. Vaikams ačiū už puikų žaidimą, na žinoma, atskirai dėkojame ir ledo ritulininkų tėveliams, kurie negaili savo jėgų ir laiko
 
Ačiū visiems, kurie tomis dienomis buvote kartu su klaipėdiečiais. Visus mus vienija bendras tikslas - mūsų vaikai ir ledo ritulys!