Titulinis » Naujienos » HC „Klaipėdos“ trenerių štabe dirbs Kanadoje ir JAV dirbęs latvis Olegas Koreškovas

HC „Klaipėdos“ trenerių štabe dirbs Kanadoje ir JAV dirbęs latvis Olegas Koreškovas

2016-02-08
HC "Klaipėda" informacija
 Klaipėdos HC „Klaipėda“ ledo ritulio klubas ir toliau investuoja į komandos ateitį. Pirmadienį ant ledo klubo treniruotėse pasirodė naujas treneris. HC „Klaipėda“ iki sezono sudarė sutartį su latviu Olegu Koreškovu.
 
Už Atlanto dirbęs strategas gerai žinomas Latvijoje, kadangi gynė Latvijos komandos garbę U-18 ir U-20 rinktinėse.  Vėliau persikėlė į JAV, kur žaidė Filadelfijos „Flyers“ jaunimo komandoje. Po karjeros Amerikoje O.Koreškovas grįžo į Europą, kur tęsė karjerą Latvijos, Prancūzijos, Turkijos, Ispanijos klubuose.
 
2013-metais sulaukė kvietimo į JAV, kur jam buvo pasiūlyta dirbti treneriu įvairių amžiaus grupių komandose. Po metų O.KOreškovas persikėlė į Kanadą, kur dirbo „Junior A“ komandos treneriu Ontarijo provincijoje šalia Toronto esančiame Breisbridže, kur treniravo vietos „Blues“ komandą. Beje, pastarojoje žaidžia ir klaipėdietis Denisas Peliušenokas. Strategas taip pat yra ir Čikagos klubo, žaidžiančio vienoje stipriausių USHL lygoje, skautas.
 
„Į Europą grįžau norėdamas įkvėpti gaivaus vėjo. Mano draugas ir senas pažįstamas HC „Klaipėda“ komandos vyriausiasis treneris Andrejus Savičevas papasakojo, kad Klaipėdoje yra stipri ledo ritulio mokykla ir galima dirbti ir kelti ledo ritulio lygį ir Lietuvoje. Nusprendžiau pabandyti, kadangi Klaipėdoje man pasiūlė geras sąlygas. Tiesa, Klaipėdoje būsiu iki sezono pabaigos, vėliau spręsime ar pratęsti mūsų draugystę“,- apie savo planus pasakojo O.Koreškovas.
 
Beje, Lietuvoje šis treneris geriau žinomas kaip praėjusiais metais Klaipėdoje vykusios peržiūros rengėjas. Peržiūroje dalyvavo JAV treneriai, kurie stebėjo į JAV klubus norinčius patekti jaunuosius ledo ritulininkus. Po šios peržiūros į JAV išvyko penki lietuviai.
 
O.Koreškovas patikino, jog peržiūra Klaipėdoje bus ir šiais metais.
 
„Balandžio 29 - gegužės 2 dienomis vėl rengiame peržiūrą Klaipėdoje, kurioje laukiame jaunimo dviejose grupėse. Nuo 16 iki 20 metų amžiaus ir iki 16 metų amžiaus. Peržiūroje dalyvaus treneriai iš JAV, kviesime ir švedus. Tai puiki galimybė jaunimui užsirekomenduoti ir sulaukti šanso išvykti į JAV“,- sakė O.Koreškovas.
 
HC „Klaipėda“ komandoje O.Koreškovas bus jau antras latvis. Klubo vyriausiuoju treneriu dirba A.Savičevas, kuris kartu su O.Koreškovu jaunystėje penkis metus žaidė kartu viename penketuke.
 
„HC „Klaipėda“ klubas kryptingai stiprina trenerių grandį. Einame nuo kiekybės prie kokybės. Turime virš 160 vaikų ir stipriname trenerių potencialą, kad klube augtų geri ledo ritulio žaidėjai. Žinoma, rezultatų greitai nepamatysime, tačiau jau dabar esame vienas stipriausių klubų Lietuvoje ir tikimės šias pozicijas dar labiau sustiprinti“,- sakė HHC „Klaipėda“ direktorius E.Pavliukovas.