Titulinis » Naujienos » “Hockey Punks Academy” organizuojamoje priešsezoninėje stovykloje – du pasaulio jaunių čempionus išugdęs Suomijos specialistas

“Hockey Punks Academy” organizuojamoje priešsezoninėje stovykloje – du pasaulio jaunių čempionus išugdęs Suomijos specialistas

2018-07-16
“Hockey Punks Academy” informacija
 Jau 3 metus iš eilės Vilniaus vaikų ledo ritulio mokyklos “Hockey Punks Academy” organizuojamą priešsezoninę stovyklą “Expierience Suomi Excellence 2018” Elektrėnų ledo rūmuose ves žinomas specialistas iš Suomijos Harri Petri Setala. Praėjęs sezonas suomiui ypatingas tuo, kad du jo auklėtiniai Santeri Salmela and Peetro Seppala šių metų balandžio mėnesį Rusijoje tapo pasaulio čempionais.
 
“Mes pradėjome, kai vaikinams buvo 8-eri metai. Tuo metu treniravau Kuvolos “KooKoo” klubo 2000 m. gimusius vaikus. Santeri žaidė ir su vyresniais ir pas mus, o Peetro pradėjo su manimi. Jie treniravosi ne tik po pamokų, bet ir rytais. Dukart per savaitę rytais kartu tobulinome jų čiuožimą. Be abejonės, jie žaidė geriausiai gynyboje, buvo labai susidomėję ledo rituliu. Pavadinčiau juos geriausiais mūsų klubo visų amžių žaidėjais.
 
Laimėti loterijoje neįmanoma, jeigu galvoji apie žaidėjo vystymąsi. Ledo ritulys nėra 100 m bėgimas, tai maratonas. Tai buvo pagrindinis atspirties taškas kuriant treniruočių komandai planą. Norėjau, kad jie svarbiausia po truputį tobulėtų.
 
Pirma užduotis buvo paversti juos gerais čiuožėjais, tai yra ledo ritulio pagrindas. Tik po to ėmiausi kitų elementų mokymo. Dirbau remdamasis mūsų federacijos sudaryta ilgamete vaikų ir jaunimo treniravimo programa. Pagrindinis tikslas buvo paruošti juos mūsų klubo pagrindinei vyrų „KooKoo“ komandai. Santeri papulti į ją sugebėjo 17 metų, o Peetro 18-os.
 
Pagrindinis vaikinų skiriamasis bruožas – jie koncentravosi kiekvienai treniruotei, norėjo išmokti ir buvo kupini entuziazmo. Kai yra toks požiūris, treneriui vienas malonumas dirbti.
 
Nemanau, kad vaikai skirtingose šalyse labai skiriasi. Todėl tikiu, kad ir lietuviai gali prasimušti į ledo ritulio elitą, juo labiau, kad tokių pavyzdžių jau turite“, - kalba vėl į Lietuvą atvyksiantis H.P.Setala.
 
Kartu su suomiu stovykloje dirbs ir „Hockey Punks“ akademijos įkūrėjai Šarūnas Kuliešius ir Mindaugas Kieras.
 
M.Kieras šį sezoną treniravo Lietuvos 20-mečių rinktinę, o Š.Kuliešius buvo vienas iš nacionalinės rinktinės trenerių Pasaulio IB diviziono pirmenybėse Kaune, kuriose mūsų šalies ledo ritulininkai triumfavo iškovoję aukso medalius ir pakilę iš aukštesnį divizioną.
 
Treniruotės 10 -14 m. amžiaus vaikams rugpjūčio mėnesio viduryje vyks ne tik ant ledo, bet ir lauke. „Hockey Punks“ akademija kviečia prisijungti į stovyklą ne tik savo, bet ir kitų mokyklų auklėtinius.