Titulinis » Naujienos » "Hockey Punks" į antrąją poziciją sugrįžo įveikusi lygos debiutantę (VIDEO)

"Hockey Punks" į antrąją poziciją sugrįžo įveikusi lygos debiutantę (VIDEO)

2019-11-27
hockey.lt informacija
Lietuvos čempionate trečiadienį pergalę iškovojo „Hockey Punks“ komanda, kuriai pavyko atsitiesti po pralaimėjimo praėjusiame ture.
 
Banguotai šį sezoną rungtyniaujanti Vilniaus ekipa šeštojo turo rungtynėse sostinės „Pramogų“ arenoje 6:1 susitvarkė su jungtinės Kauno ir Klaipėdos ekipos „Baltų Ainiai – HC Klaipėda“ pasipriešinimu. Namuose iškovota pergalė leido „pankams“ susigrąžinti antrąją poziciją šiame sezone, pasivejant šiandien kitame mače suklupusią „Geležinio Vilko“ komandą.
 
 
Nuo pat susitikimo pradžios „Hockey Punks“ rungtyniavo aktyviau už savo varžovus, bet būtent „Blatų Ainiai – HC Klaipėda“ susikūrė pirmąją šimtaprocentinę progą rungtynėse. Andrius Poškus trečią minutę atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, bet jam pasižymėti nepavyko.
 
Po varžovų pavojingo išpuolio vilniečiai dar labiau padidino savo spaudimą, kol vienas po kito sekę metimai virto įvarčiu. Luką Jakšį tiksliu metimu įveikti sugebėjo rezultatyviausias šio sezono „pankų“ žaidėjas Aivaras Bendžius (11:07, rez. perd. Donatas Kumeliauskas).
 
Nors po pelnyto įvarčio ir toliau veiksmas daugiausiai vyko prie svečių vartų, jungtinė Kauno ir Klaipėdos komanda sulaukė savo progos po varžovų iš Vilniaus pražangos. Negana to, netrukus „pankai“ prasižengė ir dar kartą suteikdami oponentams dvigubą kiekybinę persvarą, o Martynas Miliūnas puikiu metimu iš aštraus kampo pasiuntė ritulį į Simo Baltrūno ginamus vartus (19:26, rez. perd. Mantas Marcinkevičius).
 
Antrajame kėlinyje dar viena „Hockey Punks“ pražanga leido jų varžovams ilgiau užsibūti prie sostinės klubo vartų, o įsidrąsinę svečiai savo atakas rengė ir komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis. Visgi, jiems pasižymėti nepavyko, o savo progą gavęs Donatas Kumeliauskas tiksliu šūviu į vartus sugrąžino „Hockey Punks“ komandai pranašumą (28:24, rez. perd. Povilas Verenis, Aivaras Bendžius).
 
Ir toliau gynyboje pražangų nevengę „pankai“ įpusėjus kėliniui jau penktą kartą rungtynėse užsidirbo mažąją nuobaudą, bet atsilaikę dvi minutes jie surengė kontrataką, kurioje vos tik ant ledo sugrįžęs Rokas Bacevičius padvigubino savo ekipos pranašumą (33:12, rez. perd. Šarūnas Kuliešius).
 
Galiausiai ant nubaustųjų suolelio sėdosi jau ir „Hockey Punks“ varžovai, o antrąją progą pažaisti daugumoje gavę šios ekipos ledo ritulininkai išnaudojo ir šią situaciją – Lietuvos vicečempionų gretose pasižymėjo iš toli ne patį stipriausią metimą atlikęs Edgaras Rybakovas, prie kurio įvarčio prisidėjo ir sėkmingai varžovų vartininkui matomumą užstoję jo komandos draugai (35:50, rez. perd. D. Kumeliauskas, A. Bendžius).
 
Trečiajame kėlinyje į „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ vartus stojo Kristupas Pranckietis, kuriam daugiau nei pusę kėlinio pavyko neutralizuoti varžovų atakas, bet galiausiai bejėgis buvo ir jis, kai tiksliai atakavo Yegoras Bezuglyy (53:23, rez. perd. Andrius Kaminskas).
 
Nepaisant to, jog „Hockey Punks“ rungtynių pabaigoje pirmavo įtikinama persvara, emocijų netrūko, o žiūrovai išvydo ir muštynes, kai kieto žaidimo nevengiantis Andrius Kaminskas  kumščiais išsiaiškino santykius su svečių komandos atstovu Matu Kieža. Abiem ledo ritulininkams skirtos 12 minučių nuobaudos užbaigė jų pasirodymus rungtynėse, o per likusį mačo laiką krito dar vienas įvartis. Po teisėjų peržiūros nuspręsta, jog ritulys kirto vartų liniją kai į juos atakavo A. Bendžius (54:23, rez. perd. P. Verenis), o įvartis buvo pelnytas „Hockey Punks“ žaidžiant mažumoje.
 
Mačo pabaigoje „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ ledo ritulininkai turėjo progą dar kartą pažaisti dviguboje daugumoje, o komandoms išsilyginus sudėtims jie dar ir surengė greitą išpuolį, kuriame išbėgo dviese prieš vartininką, bet sušvelninti rezultato jiems taip ir nepavyko.
 
 
Po nesėkmingai pasibaigusio mačo „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ kapitonas Andrius Poškus išskyrė patirties ir fizinio pasiruošimo trūkumą, bet pagyrė savo komandos vartininkus.
 
„Kadangi esame labai jauna komanda, tai manau, kad tos patirties mums ir pritrūksta, kad sužaistume rungtynes iki galo. Aišku, kaip matome šlubuoja ir mūsų fizinis pasiruošimas, bet turime du puikius vartininkus ir jei ne jie, manau, kad rezultatas šiandien būtų blogesnis“, - po mačo kalbėjo puolėjas.
 
Jungtinės Kauno ir Klaipėdos komandos atstovo teigimu, lyginant su pirmuoju maču jo ekipa žengė žingsnį į priekį, o tai labiausiai jaučiasi pasitikėjimu savimi.
 
„Po praeitų rungtynių pas vyrus jau yra atsiradęs pasitikėjimas savimi, nes pergalė prieš lyderius, ypač kalbant apie jaunimą, įkvepia pasitikėjimo savimi. Manau, kad einame į priekį, o dėl to ši komanda ir sudaryta, kad galėtų tobulėti jaunimas. Jaunimui dar tikrai yra kur tobulėti ir kalbant apie techniką bei taktiką. Mes stengiamės ir kokią komandą turime tokią – viskas yra gerai ir po truputį tobulėjame.“
 
 
Tuo tarpu „Hockey Punks“ atstovas Andrius Kaminskas po rungtynių neslėpė nusivylimo savo ekipos vangiu žaidimu, o didžiausio sezono pradžios trūkumu jis įvardijo komandos greitį.
 
„Kadangi pirmojo mačo nežaidžiau, tai apie jį kažko pasakyti negaliu. Šiandien iš mūsų pusės galių pasakyti, jog buvo vangios rungtynės. Buvo labai sunku įsivažiuoti ir matyt, kad tai yra atgarsis po praėjusių rungtynių su „Geležiniu Vilku“ rungtynių, kuriose irgi žaidėme blankiai. Šiandienos varžovai gal ne tokio meistriškumo kaip „Geležinis Vilkas“, tad persvėrėme rezultatą į savo pusę.
 
Atrodo, kad turime sužaidimą, bet mums trūksta greičio, mąstymo, greitesnių sprendimų persijungiant iš puolimo į gynybą ir atvirkščiai. Mūsų komandoje yra daug vyresnių žaidėjų, tad mums reikia tik dirbti ir vykdyti trenerio nurodymus. Dar labai anksti kalbėti apie trūkumus, nes sezonas dar tik įsibėgėja, tad manau tie greičiai atsiras“, - po mačo apie savo ekipos trūkumus kalbėjo gynėjas.
 
Ilgametis Lietuvos rinktinės narys taip pat įvertino šiandienos varžovų pergalę prieš lygos lyderę „Kaunas Hockey“ komandą bei neslėpė, jog norėtųsi daugiau nei keturių komandų čempionate.
 
„Manau, kad situacija buvo ta pati, kaip ir mums su „Geležiniu Vilku“ – pirmą mačą laimėjome dideliu skirtumu ir nenusiteikėme antroms rungtynėms. Galbūt ta pati situacija gavosi ir su „Kaunas Hockey“ komanda.
 
Čempionate komandų tikrai trūksta – keturios nėra pakankamas skaičius. Jaunimas auga visuose miestuose ir jų daugėja kiekvienoje komandoje, tad reikia kažkaip burti šalies ledo ritulį ir siekti toliau kelti lygį, bet šiuo metu yra taip kaip yra ir nieko nepadarysi.“
 
 
Rungtynių vaizdo įrašas: