Titulinis » Naujienos » "Hockey Punks" nutraukė ilgą "Kaunas Hockey" pergalių seriją (VIDEO)

"Hockey Punks" nutraukė ilgą "Kaunas Hockey" pergalių seriją (VIDEO)

2021-01-14
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistos rungtynės tarp principinių varžovų – Vilniaus „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ komandų.
 
Vilniaus „Pramogų“ arenoje įvykusiame susitikime „Hockey Punks“ komanda nutraukė aštuonių „Kaunas Hockey“ pergalių seriją įveikdami juos 4:2. Tai buvo pirmoji vilniečių pergalė prieš šiuos varžovus per tris iki šiol sužaistas rungtynes.
 
 
Jau pirmoje „Kaunas Hockey“ atakoje savo komandą teko gelbėti „pankų“ vartininkui Simui Baltrūnui, padėjusiam išvengti greito svečių įvarčio. Po šio epizodo kauniečiai ir toliau rengė pavojingus išpuolius, tačiau įmušti niekaip nesugebėję svečiai už tai buvo nubausti. Į greitą ataką prieš kelis varžovus pabėgęs Povilas Verenis ir be komandos draugų pagalbos puikiu metimu išvedė komandą į priekį (08:20, rez. perd. Domas Janušonis).
 
Kėlinio pabaigoje „Hockey Punks“ teko gerokai paplušėti neutralizuojant keturių minučių mažumą, kuri buvo skirta po Ernesto Trukšnio pražangos. Nepaisant „Kaunas Hockey“ bandymų, šeimininkams pavyko išlaikyti vieno įvarčio pranašumą ir per šį laikotarpį bei pirmauti 1:0 po pirmų dvidešimties minučių.
 
Antrasis kėlinys klostėsi pagal „pankams“ palankesnį scenarijų: vilniečiai neleido oponentams dominuoti prie jų vartų ir patys surengė ne vieną pavojingą ataką. Visgi, tiek vieniems, tiek ir kitiems įvarčių pelnyti per šias dvidešimt minučių nepavyko.
 
Savo situaciją „Hockey Punks“ dar labiau pagerino prasidėjus trečiajam kėliniui. Po oponentų nuobaudos, tiksint paskutinėms daugumos sekundėms jie sugebėjo padvigubinti savo persvarą. Itin galingą metimą nuo mėlynosios linijos atlikęs Sergejus Markovskis nepaliko jokių vilčių „Kaunas Hockey“ vartininkui Pavelui Davydyukui (44:25, rez. perd. Šarūnas Kuliešius, D. Janušonis).
 
Po antrojo įvarčio sustoti „pankai“ nesiruošė: netrukus šeimininkai surengė pavyzdinę ataką, kurios smaigalyje atsidūrė ir savo antrąjį įvartį pelnė P. Verenis (46:35, Aivaras Bendžius, Aliaksejus Kuveka).
 
Ramų „Hockey Punks“ gyvenimą sudrumstė jų pačių klaida: nesugebėję prispausti ritulio šios komandos atstovai leido Romanui Reshetnikovui pasinaudoti situacija ir pelnyti pirmąjį „Kaunas Hockey“ įvartį (52:35, rez. perd. Lukas Žukauskas). Pelnytas įvartis Kauno klubo atstovams suteikė papildomo pasitikėjimo, o vos po 51 sekundės ritulys dar kartą skriejo į S. Baltrūno ginamus vartus. Iš arti ritulį į vartus pasiuntė Eduardas Chekmaryovas (53:26).
 
Visgi, nepaisant pelnytų įvarčių, „Kaunas Hockey“ iškovoti taškų nesugebėjo: paskutines jų viltis nužudė priešpaskutinę akistatos minutę pasižymėjęs Aivaras Bendžius, įtvirtinęs pirmąją „pankų“ pergalę prieš kauniečius šiame sezone (58:15, rez. perd. A.Kuveka , S. Markovskis)
 
„Hockey Punks“ pergalė įnešė dar daugiau intrigos kovoje dėl pirmosios vietos Lietuvos čempionato reguliariajame sezone. Dabar pirmenybėse su 29 taškais pirmauja „Energija – Geležinis Vilkas“, tačiau 27 taškus turintis „Kaunas Hockey“ ir 23 taškus surinkę „Hockey Punks“ atstovai yra sužaidę po dvi rungtynes mažiau nei jų oponentai.
 
 
Nugalėtojų komandos atstovas Šarūnas Kuliešius po rungtynių pasidžiaugė pergale, tačiau neslėpė, jog „pankams“ dar toli iki tokios formos, kurios jie norėtų.
 
„Smagu laimėti rungtynes, bet jos tokios kaip pirmos sezone, nes komandos kurį laiką nesitreniravo. Nors ir laimėjome pirmąjį kėlinį, juo esame visiškai nepatenkinti, nes kauniečiai vėl turėjo aibę progų. Antru ir trečiu kėliniu, išskyrus epizodus kai praleidome įvarčius, esame patenkinti. Džiaugiamės, kad laimėjome, bet iki tos kokybės, kurią norėtume matyti atkrintamosiose varžybose, mus dar toli.“
 
Priverstinės pertraukos metu fizinio trenerio duotas užduotis namuose vykdžiusių „Hockey Punks“  ledo ritulininkų komandos vadovo teigimu, didžiausią svarbą atkrintamosiose varžybose turės pasitikėjimas savimi, o ne lentelėje užimta pozicija.
 
„Vieta turnyrinėje lentelėje pirmiausia prideda pasitikėjimo. Žinoma, lemiamose rungtynėse laimėjus reguliarų sezoną turi savo aikštės pranašumą, bet pagrindinis dalykas yra pasitikėjimas savimi ir žinojimas, jog gali įveikti visas varžoves. Taškai irgi yra gerai, bet nemanau, kad tai pagrindinis dalykas.“
 
 
Nesėkmę patyrusios „Kaunas Hockey“ komandos atstovas Artūras Pavliukovas po rungtynių pripažino, jog šiandien jo ekipa leido varžovams diktuoti savo sąlygas.
 
„Mano nuomone, mes jau per daug jutome tą pergalių skonį ir brendo tas momentas, kai bus patirtas pralaimėjimas. Komanda nesužaidė pagal savo galimybes: pirmas kėlinys buvo neblogas, bet antrajame ir trečiajame atidavėme iniciatyvą varžovams. Žinome, kad su visais varžovais reikia išeiti ir žaisti maksimaliai, bet su „pankais“ visada rungtynės būna ypatingai kietos ir kibios. Visgi, tikrai nesitikėjome, jog mums taip nesiseks. Pirmajame kėlinyje niekaip nesugebėjo įmušti, o vėliau patys gavome įvarčius, varžovai perėmė rungtynių kontrolę ir iškovojo pergalę.“
 
Nepaisant pranašumo pagal atliktus metimus ir laimėtus ritulio įmetimus, A. Pavliukovas neslėpė, jog šiandien varžovai buvo vertesni pergalės.
 
„Manau, kad varžovai geriau už mus žaidė visas rungtynes: jie būdavo pirmi prie ritulio, žaidė agresyviau ir demonstravo greitesnį žaidimą. Todėl jiems ir pasisekė rungtynių gale ir tai normalu. Žinoma, kažkiek pritrūko ir žaidybinės patirties: visgi treniruotės yra ne tas, kaip rungtynes. Gerai žaidė ir jų vartininkas, bet ir mes patys galbūt pradėjome galvoti, jog galime išeiti su bet kokiu nusiteikimu ir vis tiek laimėsime. Visgi, mes padarysime teisingas išvadas ir iš klaidų pasimokysime“