Titulinis » Naujienos » "Hockey Punks" pusfinalio starte įveikė rimtą iššūkį metusius varžovus (VIDEO)

"Hockey Punks" pusfinalio starte įveikė rimtą iššūkį metusius varžovus (VIDEO)

2020-03-04
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate startavo ir antros pusfinalio poros kovos, kurių jau pirmajame mače žiūrovai išvydo atkaklų mūšį.
 
Antroje vietoje reguliariajame sezone likusi „Hockey Punks“ pirmajame pusfinalio mače sulaukė didžiulio „Geležinio Vilko“ pasipriešinimo, bet po atkaklios kovos iškovojo pergalę 4:1. Ši pergalė leido jiems įsiveržti serijoje iki trijų pergalių 1:0.
 
 
Pačioje rungtynių pradžioje suklydę ir pražangą užsidirbę „Geležinio Vilko“ žaidėjai jau pirmą minutę buvo priversti žaisti mažumoje. Jų oponentai už tai netruko „vilkų“ nubausti – po kelių metimų iš toli galiausiai iš aštraus kampo pasižymėjo Sergejus Markovskis (01:53, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, Edgaras Rybakovas).
 
Ankstyvą įvartį pelniusi „Hockey Punks“ komanda netrukus galėjo padvigubinti persvarą, bet vienas prieš vieną su vartininku iššokęs Povilas Verenis pergudrauti Elvino Karlos nesugebėjo. Kitoje aikštės pusėje suklydo jau „pankų“ vartininkas Simas Baltrūnas, bet jam padėjo pavojų neutralizavę komandos draugai, kurių gretose netrukus dar kartą vienas prieš vartininką iššoko šįkart jau Aliaksejus Kuveka, tačiau ir jam pasižymėti nepavyko.
 
Antroje pirmojo kėlinio dalyje žaidimas išsilygino, o „vilkai“ netgi ilgiau leido laiką varžovų zonoje. Tam padėjo ir jų varžovų gauta pražanga, kurios išnaudoti jiems nepavyko. Visgi, geriausią progą likusioje pirmojo kėlinio dalyje turėjo „Hockey Punks“, tačiau iš dėkingos situacijos pasižymėti jiems nepavyko.
 
Jau pirmosiomis antrojo kėlinio sekundėmis progą susikūrė „Geležinio Vilko“ lyderis Patrikas Misiukas, bet jam nepavyko tiksliai užbaigti atakos sėkmingu metimu. Minimalia persvara atsilikusi „vilkų“ komanda ir toliau žaidė itin aktyviai ir vertė paprakaituoti šeimininkų vartininką S. Baltrūną, kuriam darbo netrūko.
 
Ir toliau varžovus spaudusi „Geležinio Vilko“ komanda uždirbo varžovams dar vieną pražangą, o jos metu puikiu metimu iš toli rezultatą išlygino Aurimas Gaidauskas (26:22, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Edvinas Boroška). Net ir po pelnyto įvarčio ši ekipa nebuvo nusiteikusi atiduoti iniciatyvos. Anaiptol, dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis įgavę „vilkai“ kurį laiką dar padidino spaudimą varžovams, tačiau įsiveržti į priekį šios atkarpos metu jiems nepavyko.
 
„Hockey Punks“ atsitiesti padėjo varžovų pražanga, o daugumos metu Laisvydas Kudrevičius  (33:19, rez. perd. Mauras Baltrukonis, E. Rybakovas) pirmas atsidūrė prie arti vartų atsidūrusio ritulio ir pasiuntė jį į E. Karlos nedengiamą vartų plotą. Netrukus ši ekipa jau galėjo pasižymėti greitoje atakoje, kai du jos žaidėjai išbėgo prieš vieną gynėją, bet neįmušus įvarčio šioje situacijoje netrukus jie atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – dvi greitos pražangos suteikė varžovams ilgą dvigubą daugumą. Visgi, tikslumo pritrūkę „vilkai“ atkarpą su dviejų žaidėjų pranašumu baigė taip ir neatlikę nė vieno metimo į vartų plotą, o per likusią daugumos dalį susikūrę puikią progą pasižymėti jie ir vėl pasiųsti ritulio į vartus nesugebėjo.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje grubi „Geležinio Vilko“ klaida netoli savų vartų leido Aliaksejui Kuvekai (40:51) atakuoti iš geros situacijos, o šis žaidėjas neklydo bei padvigubino persvarą. Tuo tarpu „vilkų“ pavojingoje greitoje atakoje sublizgėjo S. Baltrūnas puikiai atrėmęs oponento metimą.
 
Savo progų sumažinti skirtumą ir toliau ieškoję „Geležinio Vilko“ žaidėjai įpusėjus paskutiniam kėliniui užsidirbo pražangą varžovų zonoje, bet net ir žaisdami mažumoje jie sugebėjo susikurti idealią progą įvarčiui. Vienas prieš vartininką pabėgęs Timonas Mažulis buvo sustabdytas pražanga ir į „pankų“ vartus buvo skirtas baudinys. Visgi, Lietuvos rinktinėje vasarį debiutavusiam puolėjui išnaudoti šios progos nepavyko.
 
Likus žaisti penkias minutes „Hockey Punks“ pražanga suteikė dar vieną progą varžovams, bet ir šios situacijos jiems išnaudoti nepavyko, o vėliau nepaisant dar kelių susikurtų gerų galimybių metimams, jie taip ir liko be įvarčio bei buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą. Paskutinę kėlinio minutę jie vartininką keitė šeštu aikštės žaidėju, bet toks sprendimas kainavo dar vieną įvartį – paskutinę mačo minutę į tuščius vartus pasižymėjo Povilas Verenis (59:59, rez. perd. Aivaras Bendžius).
 
 
 
 Vienintelio „Geležinio Vilko“ įvarčio autorius A. Gaidauskas po mačo buvo įsitikinęs, kad jų ekipai svarbiausia problema buvo progų realizacija.
 
„Varžovai niekuo nenustebino: buvo pasiruošę, sėkmingai puolė, gerai gynėsi. Manyčiau, kad mums pritrūko geresnio progų išnaudojimo. Turėjome nemažai daugumų, bet normaliai jų metu nesusižaidėme. Taip pat buvome pabėgę vienas prieš vartininką, turėjome baudinį, bet realizuoti situacijų nepavyko“, - kalbėjo geriausiu mačo žaidėju savo komandoje pripažintas žaidėjas.
 
Kalbėdamas apie ankstyvą praleistą įvartį gynėjas pripažino, jog rungtynių pradžia nebuvo tokia, kokios jie tikėjosi, bet jo nuomone, komandai pavyko labai greitai po to atsitiesti.
 
„Rungtynių pradžioje galbūt kiek norėjosi apšilti kojas, bet gavosi taip, kaip gavosi. Visgi, manau, kad greitai įsivažiavome ir atsistatėme po praleisto įvarčio.“
 
Jau po kelių dienų šios komandos stos į antrąją tarpusavio akistatą, o prieš būsimą mūšį A. Gaidauskas svarbiausiu akcentu laiko darbą ties progų realizacija.
 
„Manau, kad mums svarbiausia bus viską realizuoti. Reikės daugiau mesti į vartus, bandyti pakartoti metimus, nes tie kas nemuša įvarčių, tie ir nelaimi rungtynių.“
 
 
 
Po rungtynių komplimentų susilaukęs ir geriausiu mačo žaidėju savo komandoje išrinktas S. Baltrūnas per daug savo indėlio nesureikšmino ir pabrėžė pergalės svarbą.
 
„Savo pasirodymą vertinu gerai, žinoma galima ir geriau, bet pergalė ir vienas praleistas įvartis yra svarbiausia. Svarbu ne tai, kad aš gerai sužaidžiau, svarbu, jog mes visi laimėjome rungtynes“, - po mačo teigė vartininkas.
 
„Hockey Punks“ atstovas šiame mače atrėmė ir varžovų atliktą baudinį, kuris, jo manymu, tapo itin svarbiu sėkmingai užbaigiant rungtynes.
 
„Galvojau tik tiek, kad reikia baudinį atlaikyti. Žinoma, Timoną aš pažįstu ir šioje situacijoje jis bandė mane apgauti, o man reikėjo susilaikyti ir atremti smūgį. Manau, kad šis epizodas pridėjo energijos tiek man, tiek ir visai komandai, kad galėtume nepraleisti įvarčio ir sėkmingai užbaigti rungtynes.“
 
Prieš laukiančius likusius serijos mačus S. Baltrūnas taip pat išskyrė svarbiausius taisytinus dalykus bei pasinaudojo proga pakviesti daugiau gerbėjų į jų rungtynes.
 
„Svarbiausia bus valdyti situaciją aikštėje: mes turime būti lyderiais ant ledo, o ne varžovų jaunimas. Daugiau reikės žaisti kūnu, nes oponentai juo žaidė daugiau. Taip pat reikia pagerinti progų realizaciją, išnaudoti daugiau situacijų, nes, kaip matėme, šiame mače vienas įvartis galėjo pasukti mačą visiškai skirtinga linkme ir jis galėjo visai kitaip baigtis.
 
Labai norėtųsi tribūnose pamatyti daugiau žiūrovų. Visi matė, kad buvo geras ledo ritulys, geros rungtynės, tad kviečiame visus sirgalius mus palaikyti. Žiūrovai tikrai mums padeda ir prideda energijos bei būna tarsi šeštas žaidėjas.“
 
Rungtynių vaizdo įrašas: