Titulinis » Naujienos » Į kovą mestas N. Ališauskas pelnė savo pirmąjį įvartį KHL lygoje (VIDEO)

Į kovą mestas N. Ališauskas pelnė savo pirmąjį įvartį KHL lygoje (VIDEO)

2018-10-14
hockey.lt informacija
Ketvirtą kartą šį sezoną Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) rungtynėse ant ledo pasirodė ir savo pirmąjį įvartį per visą karjerą šioje lygoje pelnė Nerijus Ališauskas, o jo atstovaujama Rygos „Dinamo“ komanda nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją.
 
Sekmadienį namuose žaidusi „Dinamo“ 2:0 parklupdė „Admiral“ ledo ritulininkus ir įsirašė septintąją pergalę septynioliktajame KHL ture.
 
Pastaruosius du mačus dėl KHL taisyklėse mačui registruoti reikalaujamų dviejų jaunų žaidėjų (gimusių 1998 metais arba jaunesnių) trūkumo praleidęs N. Ališauskas ant ledo praleido 15:15 min. (daugiausiai šį sezoną) bei per jas triskart metė į vartus ir blokavo vieną varžovų metimą. Mačo pabaigoje gynėjas iš Lietuvos rungtyniavo varžovams turint kiekybinę persvarą ir vartininką pakeitus aikštės žaidėju bei nuo pat savo vartų zonos tiksliu metimu per visą aikštę pasiuntė antrąjį įvartį į varžovų vartus (59:11) bei užtvirtino savo komandos pergalę.
 
Tai buvo pirmasis N. Ališausko įvartis per visą jo karjerą KHL lygoje. Negana to, šiuo tiksliu smūgiu gynėjas perrašė ir visą Lietuvos ledo ritulio istoriją tapęs pirmuoju mūsų šalies atstovu pelniusiu įvartį šioje lygoje. Per savo karjeroje 55 sužaistus mačus jis šiose pirmenybėse be šiandien pelnyto įvarčio taip pat triskart tiksliai asistavo įvartį pelniusiems komandos draugams.
 
 
 
15 taškų savo sąskaitoje turinti „Dinamo“ po šios pergalės išliko aštuntoje KHL Vakarų konferencijos vietoje. Jau antradienį jų laukia dar viena akistata namuose – šįkart su „Amur“ ekipa.