Titulinis » Naujienos » Į peržiūrą atvykęs P. Verenis bando įsitvirtinti Vokietijos ekipoje

Į peržiūrą atvykęs P. Verenis bando įsitvirtinti Vokietijos ekipoje

2018-09-07
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės puolėjas Povilas Verenis bando įsitvirtinti Vokietijos „EV Landshut“ komandoje – lietuvis pastaruoju metu dalyvavo šios ekipos treniruotėse, o šiandien jis jau bandys parodyti savo sugebėjimus ir kontrolinėje dvikovoje.
 
28-erių metų Lietuvos rinktinės narys dalyvauja trečioje Vokietijos lygoje kovosiančio klubo peržiūroje. Pirmąjį įspūdį treneriams jis jau paliko treniruotėse, o pradedant nuo šiandien jo ir „EV Landshut“ komandos laukia rimtas iššūkis kontroliniuose mačuose: antroje Vokietijos lygoje rungtyniaujanti „Dresdner Eislowen“ komanda, kurioje pernai rungtyniavo Tadas Kumeliauskas. Sekmadienį jų laukia dar vienas kontrolinis mačas su šios lygos klubu – akistata su „Eispiraten Crimmitschau“ ekipa.
 
„EV Landshut“ yra gilią istoriją Vokietijoje turintis klubas. 1948 metais įkurta ekipa nuo 1964 iki 1999 metų varžėsi aukščiausioje Vokietijos lygoje, o 1983 metais tapo Vokietijos čempionais. Visgi 1999 metais klubas susidūrė su finansinėmis problemomis ir pardavė savo licenciją bei nusileido į trečiąjį Vokietijos divizioną. Nors netrukus jie pakilo į antrąjį pagal pajėgumą Vokietijos divizioną, 2015 metais dar kartą susidūrę su finansinėmis problemomis ir negavę aukštesnės lygos licencijos jie dar kartą buvo priversti leistis žemyn ir pastaruosius tris metus žaidė trečioje Vokietijos lygoje.
 
Praėjusį sezoną „Energijos“ komandoje žaidęs P. Verenis (21 rungtynės: 13 įvarčių, 12 rezultatyvių perdavimų – 25 taškai Baltarusijos antroje lygoje) į Vokietija išvyksta po puikaus pasirodymo pasaulio čempionato IB divizione Kaune. Ten jis pelnė keturis įvarčius bei atliko du rezultatyvius perdavimus bei rezultatyviausių žaidėjų sąraše liko trečias. Per savo karjerą puolėjas jau yra rungtyniavęs Latvijoje, JAV, Rusijoje bei Kazachstane.
 
Priminsime, kad praėjusį sezoną trečioje Vokietijos lygoje rungtyniavo du Lietuvos rinktinės nariai – Arnoldas Bosas ir Danielius Bogdziulis.