Titulinis » Naujienos » Į „Poruba“ sudėtį sugrįžęs D. Čypas įsirašė pirmąjį tašką „Chance Liga“ pirmenybėse

Į „Poruba“ sudėtį sugrįžęs D. Čypas įsirašė pirmąjį tašką „Chance Liga“ pirmenybėse

2018-10-17
hockey.lt informacija
Puikiai į Čekijos antrąją pagal pajėgumą lygą („Chance Liga“)  sugrįžo Lietuvos rinktinės gynėjas Domantas Čypas, kuris į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį tašką šiose pirmenybėse per savo karjerą.
 
Nepaisant prie įvarčio prisidėjusio lietuvio jo atstovaujama „Poruba“ komanda 2:5 nusileido „LHK Jestrabi Prostejov“ klubui ir patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.
 
Antrąsias savo rungtynes „Chance Liga“ sužaidęs lietuvis šiame mače į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį karjeros tašką šiose pirmenybėse. Būtent po gynėjo smūgio pirmajame kėlinyje įvartį pateisęs ritulio skriejimo kryptį pelnė Samuelis Ollenderis. Iš viso 14:02 min. ant ledo praleidęs D. Čypas kartą metė į vartus, blokavo vieną metimą ir gavo dvi baudos minutes.
 
Priminsime, kad sezono pradžią dėl traumos praleidęs D. Čypas „Chance Liga“ pirmenybėse debiutavo rugsėjo 19 dieną, tačiau po vieno sužaisto mačo ekipos treneris nusprendė išsiųsti lietuvį į žemesnės lygos klubą, kad jis atgautų žaidybinę formą. Trečioje pagal pajėgumą šalies lygoje rungtyniaujančioje „Orlova“ ekipoje porą savaičių praleidęs gynėjas ten sužaidė keturis mačus bei buvo susigrąžintas į pagrindinę „Poruba“ sudėtį.
 
Su 19 taškų po 14 rungtynių „Poruba“ „Chance Liga“ pirmenybėse nukrito į dešimtąją poziciją. Po trijų dienų D. Čypas su komandos draugais stos į kovą su viena iš pirmenybių autsaiderių „Kadan“ komanda.