Titulinis » Naujienos » Ilgai varžovams ant kulnų lipusi „Energija“ turėjo pripažinti jų pranašumą

Ilgai varžovams ant kulnų lipusi „Energija“ turėjo pripažinti jų pranašumą

2018-02-22
LRK „Energija“ inf.
  Trečiadienį Elektrėnuose vykusiose Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse „Energija“ neatlaikė tempo ir rungtynių pabaigoje praleidusi keturis įvarčius 3:7 (1:1, 1:2, 1:3) nusileido Jerevano „Ararat“ ledo ritulininkams.
 
Vakar vykusiose rungtynėse „Energija“ varžovams pralaimėjo rezultatu 4:6.
 
Lygiose rungtynėse „Ararat“ pirmieji pelnydavo įvartį, o netrukus sulaukdavo ir „Energijos“ atsako. Vienuoliktą susitikimo minutę po sumaišties prie Elvino Karlos vartų svečiai įmušė pirmą įvartį, tačiau jau po šiek tiek daugiau nei minutės Povilas Verenis (12:09) atstatė lygybę.
 
Antrojo kėlinio viduryje „Ararat“ vėl išsiveržė į priekį, tačiau netrukus „Energijos“ kapitonas ir rezultatyviausas žaidėjas Danielius Nomanovas (31:09) įmušė antrą šeimininkų įvartį ir rezultatas vėl tapo lygus - 2:2.
 
Visgi po keletos minučių svečiams vėl pavyko nuginkluoti E.Karlą, o atsakomojo „Energijos“ įvarčio šį kartą teko laukti daugiau nei 10 minučių.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje vėl pasižymėjo P.Verenis (45:00), tačiau nuo tada įvarčius mušė tik svečiai. „Ararat“ per mažiau nei 10 minučių įmušė tris įvarčius, o susitikimo pabaigoje pridėjo ir ketvirtą bei išsivežė iš Elektrėnų pergalę rezultatu 7:3.
 
„Energija“ šiose rungtynėse užsidirbo 7 pašalinimus, tuo tarpu „Ararat“ - 5.
 
„Energija“ per 50 rungtynių yra iškovojusi 10 pergalių ir su 31 taškų tarp keturiolikos komandų žengia dvyliktoje vietoje, tuo tarpu „Ararat“ per 52 susitikimus iškovojo 30 pergalių ir su 92 taškais yra įsitvirtinusi septintoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Tai buvo paskutinės „Ararat“ reguliariojo sezono rungtynės, tuo tarpu „Energijai“ dar liko sužaisti du susitikimus su Žlobino „Metallurg-2“ ekipa.
 
Artimiausias rungtynes „Energija“ žais savaitgalį, kai Rokiškyje po atviru dangumi susitiks su „Rokiškio“ ledo ritulininkais. Lietuvos čempionate elektrėniečiai jau yra užsitikrinę pirmąją vietą bei kelialapį į pusfinalį.