Titulinis » Naujienos » Įspūdingame trileryje žibėjęs P. Verenis su "pankais" parsiveža pergalę iš Elektrėnų (VIDEO)

Įspūdingame trileryje žibėjęs P. Verenis su "pankais" parsiveža pergalę iš Elektrėnų (VIDEO)

2020-10-11
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
Sekmadienį Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyko įspūdingos rungtynės tarp vienų iš čempionato favoritų Elektrėnų „Energijos – Geležinio Vilko“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandų.
 
Atkakliame mūšyje Elektrėnuose pagrindinio laiko ir pratęsimo išsiaiškinti rungtynių nugalėtoją nepakako – komandos santykius aiškinosi baudinių serijoje, kurioje pranašesni buvo sostinės atstovai laimėję dvikovą rezultatu 5:4. Pergalę iškovojusi „Hockey Punks“ komanda nutraukė trijų iš eilės „Energijos – Geležinio Vilko“ pergalių seriją.
 
 
Rungtynių šeimininkai aktyviai pradėjo mačą ir ne kartą patikrino „Hockey Punks“ vartininko Simo Baltrūno budrumą, kuriam rungtynių starte su komandos draugais pavyko sėkmingai dukart neutralizuoti kiekybinę varžovų persvarą. Tiesa, prabėgus vos kelioms akimirkoms po penkto „pankų“ žaidėjo sugrįžimo, iš toli galingai ir tiksliai iššovė Avgustinas Silinas, pelnydamas savo pirmąjį sezono įvartį (09:26, rez. perd. Edvinas Boroška)
 
Po praleisto įvarčio svečiai iš Vilniaus nepasimetė ir pasinaudojo grubia oponentų klaida: pabėgus dviese prieš vartininką Aivaras Bendžius surado Povilą Verenį, kuris pasiuntė ritulį į vartus (10:58, rez. perd. A. Bendžius, Darius Janušonis). Netrukus savo pavojingu išpuoliu atsakė jau „Energijos – Geležinio Vilko“ komanda, bet S. Baltrūnas efektingai sustabdė prieš jį išbėgusį oponentų puolėją, o elektrėniškiams nespėjus susigrupuoti „Hockey Punks“ surengė jau savo atsaką, kuriame ir vėl kertinį vaidmenį vaidino jų lyderiai. A. Bendžius iš aštraus kampo sudrebino vartų virpstą, o ritulys atšoko tiesiai prieš P. Verenį, kuriam beliko užbaigti komandos draugo pradėtą darbą nukreipiant ritulį į vartus (13:00, rez. perd. A. Bendžius, M. Baltrukonis).
 
Įsisiautėjęs P. Verenis pirmojo kėlinio pabaigoje pademonstravo ir savo platų techninį arsenalą. Puikiu veiksmu palikęs oponentą už nugaros Lietuvos rinktinės ir „Hockey Punks“ puolėjas dar pirmojo kėlinio metu trečią kartą sušaudė oponentų vartininką ir pasiekė „hat-tricką“ (18:33, rez. perd. Lukas Jonuška).
 
Antrasis kėlinys prasidėjo kuriozišku ir itin nemaloniu epizodu svečiams: žaidžiant daugumoje S. Baltrūnas grubiai suklydo už savo vartų, leidęs Donatui Kumeliauskui jį perimti ir pasižymėti metimu į tuščius vartus (20:35, rez. perd. Rolandas Aliukonis). Kitoje aikštės pusėje ir vėl reidą atliko P. Verenis, tačiau šį kartą jam nepavyko laimėti dvikovos prieš „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininką Nicholą Nabuursą.
 
Iki minimalaus deficitą sumažinę „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai antrojo kėlinio pradžioje turėjo puikią progą pakeisti rungtynių eigą, kai du kartus žaidė turėdami vieno žaidėjo kiekybinį pranašumą, tačiau per šias keturias minutes rezultatyviai užbaigti atakų jiems nepavyko. Tiesa, net ir žaidžiant lygiomis sudėtimis šeimininkai neatsisakė minčių atakuoti, o į atvirą žaidimą buvo linkusi įsivelti ir „pankų“ komanda, tad pavojingų išpuolių netrūko prie abiejų vartų. Galiausiai, po ilgo žaidimo be didesnių stabdymų persistengė vilniečių naujokas Kasparas Falkas, užsidirbęs nuobaudą komandai atakuojant ir vėl suteikęs oponentams progą užgulti „Hockey Punks“ vartus siekiant išnaudoti daugumą.
 
Elektrėnų klubui ir toliau nesugebant surasti būdų nubausti oponentus už pražangas, progą netradicinei daugumai keturi prieš tris vėliau gavo „Hockey Punks“, bet įvarčio pasiekti nepavyko ir jiems. Nepasinaudoję savąja proga vilniečiai vėliau buvo nubausti – į greitą ataką pabėgęs D. Kumeliauskas pavyzdingai sutraukė tiek ir vienintelio gynėjo, tiek ir vartininko dėmesį į save bei atliko perdavimą Edvinui Boroškai, kuriam beliko išvynioti komandos draugo dovanėlę nukreipiant ritulį į vartus (49:00, rez. perd. D. Kumeliauskas, R. Aliukonis).
 
Rungtynėms artėjant prie kulminacijos „Hockey Punks“ ir toliau nesugebėjo laikytis drausmės, tačiau mažumos metu būtent „pankai“ susikūrė auksinę galimybę pasižymėti. Aleksejus Kuveka pabėgo vienas prieš N. Nabuursą, bet jo šūvis skriejo gerokai virš vartų. Kiek vėliau į pasimatymą su „Energijos“ vartininku iššoko jau K. Falkas, tačiau nei jam, nei prie atšokusio ritulio suskubusiems komandos draugams taip ir nepavyko jo nukreipti į vartus.
 
Pirmų Lietuvos ledo ritulio čempionato savaičių naudingiausias žaidėjas D. Kumeliauskas nebuvo nusiteikęs užbaigti trečiojo kėlinio vien tik su rezultatyviu perdavimu: prasidėjus paskutinėms dviem kėlinio minutėms dar kartą iniciatyvos ėmęsis 33-ejų metų puolėjas išsivadavo iš kelių oponentų globos ir suklaidinęs vartininką ketvirtuoju įvarčiu išvedė „Energiją – Geležinį Vilką“ į priekį (58:35, rez. perd. Edgaras Rybakovas, R. Aliukonis).
 
Ekstremalioje situacijoje atsidūrusi „Hockey Punks“ suskubo vartininką keisti šeštuoju aikštės žaidėju, o Rokas Bacevičius tiksliu metimu iš toli vos per devynias sekundes išnaudojo dirbtinai sukurtą aikštės žaidėjo pranašumą (58:56, rez. perd. P. Verenis, A. Bendžius).
 
Per likusį laiką daugiau įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jo metu puikiai gynyboje sužaidęs P. Verenis visiškai vienas nuskuodė į greitą ataką, bet jo gudrus bandymas nukreipti ritulį vartininkui tarp kojų buvo neutralizuotas „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininko. Kiek vėliau greitoje atakoje iš aštraus kampo atakavo A. Bendžius, o elektrėniškių atsakomuosiuose išpuoliuose savo progų turėjo D. Kumeliauskas, P. Misiukas ir E. Boroška, tačiau abejų komandų vartininkai neklydo.
 
Paskutinę pratęsimo minutę „Hockey Punks“ pražanga suteikė paskutinę progą „Energijai – Geležiniam Vilkui“ laimėti prieš baudinių seriją, tačiau ir šį kartą išnaudoti kiekybinio pranašumo šeimininkams nepavyko.
 
Baudinių seriją šaltakraujiškai įvarčiu pradėjo P. Verenis, o D. Kumeliausko atsakomasis bandymas buvo taip pat sėkmingas po to, kai pirmuoju bandymu metimą atrėmęs S. Baltrūnas nesugebėjo užfiksuoti ritulio ir šis galiausiai kirto vartų liniją. A. Kuveka vėliau dar kartą išvedė „Hockey Punks“ į priekį, bet trečias ant ledo „Energijos – Geležinio Vilko“ gretose pasirodęs ir į buvusios komandos vartus ritulį pasiuntęs Edgaras Rybakovas atstatė lygybę, o po dar vieno nesėkmingo „pankų“ bandymo E. Boroška išvedė šeimininkus į priekį.
 
Prieš paskutinį vilniečių bandymą Martynas Miliūnas nebegalėjo klysti, tačiau Lietuvos jaunimo rinktinės nario nervai atlaikė – puolėjas rezultatą dar kartą išlygino, o S. Baltrūnas atremdamas Dino Mukovozo metimą leido komandai pratęsti kovą dėl pergalės. Papildomoje metimų serijoje D. Kumeliauskui pataikyti į vartus nepavyko, o P. Verenis dar kartą sužibėjo – antruoju savo baudiniu išplėšdamas komandos pergalę.
 
Jau šiandien 17:00 val. Lietuvos čempionate įvyks dar vienos rungtynės Kaune tarp „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainių“ komandų.
 
 
 
Po rungtynių nugalėtojų komandos treneris Mindaugas Kieras pasidžiaugė sezoną pradėjęs pergale ir esminiu išskyrė pirmąjį kėlinį.
 
„Sezono starte žaisti tokį banguotą trilerį, mano manymu, abejoms komandoms buvo labai smagu. Rungtynės buvo permainingos: puikiai žinojome, jog „Energija – Geležinis Vilkas“ turi puikių žaidėjų, tarp kurių ir jauni, ir patyrę ledo ritulininkai. Tikrai nebuvo lengva pradžia, bet smagu, jog nuo pirmų minučių pavyko pelnyti greitus įvarčius, kurie mums davė daug naudos rungtynėse. Akcentavome pirmąjį kėlinį ir jį pavyko sužaisti kaip norėjome.“
 
„Hockey Punks“ treneris taip pat pripažino, jog varžovams sugrįžti į rungtynes leido jų susirinktos baudos minutės, kurių jis tikisi išvengti, kai į komandą sugrįš visi žaidėjai.
 
„Tai, kad varžovai išlygino ir persvėrė rezultatą lėmė kelios klaidos, o pirmiausia tai mūsų gautos baudos minutės. Jas darėme ten, kur neturėjome teisės jų daryti, tad tai kišo koją visų rungtynių metu ir dėl jų gavome kelis įvarčius. Minučių priežastimi nevadinčiau drausmės trūkumą: vis tiek žaidėme su penkiais gynėjais ir tai buvo pirmosios mūsų rungtynės. Kone visos minutės buvo gautos gynybos zonoje, tad ateityje viskas bus gerai.“
 
 
Nesėkmę patyrusios „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovas Dominykas Motiejūnas neslėpė, jog tai stipriausi iki šiol jų sutikti varžovai, kurie žaidžia gerokai greičiau nei kitos čempionato komandos.
 
„Taip, šis varžovas buvo pajėgiausias. Tai greita komanda – greitesnė už tas, su kuriomis iki šiol teko žaisti. Ne itin sėkmingai pradėjome pirmąjį kėlinį, prireikė laiko įsivažiuoti, bet tuomet vyresni žaidėjai rūbinėje tarė savo žodį, apgalvojome savo klaidas ir vėliau viskas buvo daug geriau.“
 
Kalbėdamas apie praleistus įvarčius pirmojo kėlinio metu gynėjas pripažino, jog komanda veikiausiai nebuvo pasiruošusi tokiam oponentų žaidimui, o ateityje jiems reikėtų demonstruoti maksimalų susikaupimą nuo pirmų mačo akimirkų.
 
„Manau, kad jų įvarčius lėmė tai, kad pirmajame kėlinyje nebuvome pasiruošę. Įvarčiai krito kontratakų metu, o tai galėjo lemti tai, jog nebuvo pripratę prie tokio greičio. Tiesiog galima pasakyti, jog darėme klaidas, kurių daryti tikrai nereikėjo. Turėjome žaisti atsargiau. Ateityje reikėtų pradėti žaisti nuo pirmojo kėlinio ir pirmų mačo minučių. Jei atvažiuosime į rungtynes susikaupę – viskas bus gerai.“