Titulinis » Naujienos » Istorinę pergalę iškovojęs B. Haakė: laimėjo ta komanda, kuri žaidė gudriau (VIDEO)

Istorinę pergalę iškovojęs B. Haakė: laimėjo ta komanda, kuri žaidė gudriau (VIDEO)

2019-12-04
hockey.lt informacija
Šiemet pirmą kartą oficialiai suburta Lietuvos moterų rinktinė Bulgarijoje pirmajame mače stojo į išbandymą rungtynėse prieš Honkongo rinktinę. Nors mūsų šalies rinktinė praleido pirmoji, įspūdingai žaidusi Klara Miuller į varžovių vartus ritulį siuntė tris kartus, įvartį pridėjo Anastasija Seršniova ir lietuvės triumfavo 4:1.
 
 
Po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haakė pasidžiaugė pergalingu startu ir istorijos sukūrimu bei negailėjo savo komplimentų komandos vartininkei Emilijai Simonsen bei geriausios žaidėjos titulą gavusiai K. Miuller.
 
„Lietuva pirmą kartą istorijoje turi moterų komandą pasaulio čempionatuose, o pirmosios rungtynės buvo istorinės ir dėl to, kad mes iškovojome pergalę 4:1. Rungtynių pradžioje merginos kiek jaudinosi, o Honkongo rinktinė įmušė įvartį, bet rungtynių metu matėme, jog mes turime neįtikėtiną vartininkę. Emilija žaidžia Danijoje, aukščiausioje lygoje ir ji žaidė labai gerai. Taip pat žinoma, jog turime Klarą Miuller iš Klaipėdos, kuri šioje didelėje, istorinėje pergalėje pelnė tris įvarčius.“, - po rungtynių kalbėjo treneris iš Vokietijos.
 
Patyrusio trenerio teigimu, šiandien Lietuvos rinktinės pergalę lėmė tai, kad mūsų rinktinė žaidė gudriau už savo varžoves ir sugebėjo laiku pelnyti įvarčius.
 
„Ledo ritulyje dažnai taip yra, kad laimi ne ta komanda, kuri dažniausiai meta į vartus, bet ta, kuri žaidžia gudriai ir pelno svarbius įvarčius. Šiandien tokia ir buvo Lietuvos rinktinė.“
 
 
 
 
Lietuvos rinktinės įvarčiai ir pergalingas himnas: