Titulinis » Naujienos » Jaunimo ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui

Jaunimo ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui

2016-12-06
hockey.lt informacija
 Į Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinę atvyko visi kviesti sportininkai. Tokiu kovingu nusiteikimu trumpą keturių dienų pasiruošimo stovyklą pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų ledo ritulio čempionato (U-20) IIA diviziono kovoms Estijoje pradėjo Lietuvos U-20 rinktinė.
 
Tiesa, šiandien Elektrėnuose ant ledo išbėgo ne visi ledo ritulininkai, kurie yra didžiausi pretendentai patekti į rinktinę.
 
Keletas žaidėjų dar tik pakeliui į Lietuvą. Iš Latvijos grįžta puolėjas 17-metis Markas Kaleinikovas, kuris trečiadienį jau pasirodys ant ledo. Kartu su juo Lietuvoje po ilgos pertraukos pasirodys iš JAV parskrendantys puolėjai 18-metis Dominykas Bogdziulis, 19-metis Artūras Laukaitis. Ketvirtadienį iš Šveicarijos grįžta 19-metis Emilijus Krakauskas.
 
Stovykloje kol kas trūksta ir keletos gynėjų. Dėl įtempto sezono grafiko vėliau į rinktinę iš JAV grįžta 17-metis Tomašas Krukovskis, iš Maskvos trečiadienį parskrenda 19-metis Danielius Benilovas,  tiesiai į Taliną, kur vyks čempionatas, iš Suomijos atvyksta perspektyvus gynėjas, 17-metis Kostas Gusevas.
 
Kartu su daugiau nei 20-čia kandidatų ant ledo nepasirodė vartininkas Elvinas Karla, kuris yra patyręs traumą ir į pasaulio čempionatą greičiausiai nevyks.
 
E.Karlos trauma į rinktinę atvėrė kelią 16-mečiam vartininkui Laurynui Lubiui, kuris žaidžia Suomijos antrojoje pagal pajėgumą aštuoniolikamečių „Mestis“ lygoje.
 
Pagrindiniu rinktinės vartininku antrus metus iš eilės žais pavasarį sėkmingai vyrų rinktinėje debiutavęs Artūras Pavliukovas, kuris į Lietuvą iš JAV grįžo prieš savaitę.
 
Beje, vartininkas L.Lubys, antradienį į Lietuvą sugrįžęs Ignotas Ragas sulaukė ypatingo komandos draugų dėmesio – abu buvo pasveikinti su gimtadieniais.
 
Prie rinktinės vairo stojo naujasis vyriausiasis treneris, 63-ejų kanadietis Džimas Settersas, kuris iki šio sezono net 17 metų vadovavo Vokietijos U-18 rinktinei.
 
„Laukia įdomus darbas surinkti komandą per kelias dienas iš įvairių šalių ir klubų atstovų. Dirbame nuo pat pirmos dienos, šiandien turėjome rimtas video peržiūras, nagrinėjome Lietuvos rinktinės kovas „Baltijos“ iššūkio taurėje Estijoje, kur buvo nemažai U-20 kandidatų. Turime kelias dienas, draugiškas rungtynes ir tikimės rimtai padirbėti ties keliais žaidimo komponentais. Pagrindinis jų – žaidimas gynybos zonoje ir keli to žaidimo niuansai. Labai įdomi patirtis dirbti Lietuvoje, tad su nekantrumu laukiu pasaulio čempionato“,- sakė D.Settersas.
 
Beje, ketvirtadienį kanadietis ves seminarą visos Lietuvos ledo ritulio treneriams, o vakare, 18.10 val. kartu su U—20 rinktine draugiškose rungtynėse kausis prieš Baltarusijos aukščiausios lygos BFSO „Dinamo“ jaunimo komandą. Įėjimas nemokamas.
 
Šeštadienį rinktinė autobusu išvyks į Taliną, kur sekmadienį pradės kovas pasaulio čempionate.
 
Visos čempionato rungtynės bus transliuojamos gyvai internetu.