Titulinis » Naujienos » Jaunių lygoje - reto atkaklumo kovos

Jaunių lygoje - reto atkaklumo kovos

2017-03-14
hockey.lt informacija
 Elitinėje Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos Jaunių amžiaus grupėje savaitgalį sužaisti trys susitikimai, kuriuose dramos netrūko.
 
Savaitgalį puikiomis rungtynėmis pradėjo Klaipėdos HC „Klaipėda U-17“ ir Kaliningrado „Jantarnaja zvezda U-17“ jauniai, kurie pirmojoje tarpusavio dvikovoje sukūrė šventę ant ledo.
 
Du kartus dviejų įvarčių persvara pirmavę klaipėdiečiai rungtynių pabaigoje pavargo ir jau patys buvo priversti lyginti rezultatą. Šiose rungtynėse stebuklus demonstravo gynėjas Matas Palšauskas, kuris žaidė … vartininku. Mat dėl rankos traumos klaipėdiečiai neteko pagrindinio vartininko Nikitos Kuzminovo ir jo vietą teko užimti prieš kelerius metus vartininko duonos ragavusiam Matui.
 
Naujai iškeptas vartininkas padarė viską, kad komanda iškovotų tašką, tačiau baudinių serijoje jam buvo per sunku, pralaimėta 7:8.
 
Antrąsias rungtynes svečiai žaidė kur kas tvirčiau ir nugalėjo 9:5.
 
Dar viena įdomi kova vyko Vilniuje, kur atsigaunanti ir vis geresnius rezultatus visose amžiaus grupėse demonstruojanti Elektrėnų D.Kasparaičio ledo ritulio mokykla U-17 po puikios kovos 3:2 įveikė Vilniaus „Geležinį vilką U-17“ ir gerokai padidino savo šansus pakovoti dėl lygos bronzos.
 
Labiau patyrę ir Lietuvos čempionate užgrūdinti vilniečiai pirmavo, tačiau trečiajame kėlinyje Vainius Jankauskas pelnė labai svarbų įvartį.
 
Vėliau šeimininkai turėjo ir kiekybinę persvarą, ir 30 sek. pertraukėlę, tačiau pergalę išplėšė Elektrėnai.