Titulinis » Naujienos » Jaunių rinktinės treneris po turnyro išskyrė žaidėjų pasiaukojimą, pasidžiaugė turnyru bei kalbėjo apie ateitį (VIDEO)

Jaunių rinktinės treneris po turnyro išskyrė žaidėjų pasiaukojimą, pasidžiaugė turnyru bei kalbėjo apie ateitį (VIDEO)

2019-04-14
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė šeštadienį užbaigė savo kovas pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA divizione. Pasibaigus turnyrui rinktinės vyriausiasis treneris Dougas Boulangeris apibendrino šį čempionatą, pasidžiaugė fanais ir jo organizacija bei kalbėjo apie šios rinktinės narių ir viso šalies ledo ritulio ateitį.
 
Po puikaus finišo čempionate, kuriame lietuviai 8:3 sutriuškino Rumuniją, kanadietis pasidžiaugė savo auklėtinių kova ir galingu pirmenybių finišu.

„Tai buvo geros rungtynės ir puikus čempionato finišas. Vaikinai pelnė keletą gražių įvarčių ir aš esu laimingas tokia pabaiga bei sidabro medaliais, kurių mūsų vyrukai tikrai nusipelnė. Šiame turnyre mes turėjome sunkiai dirbančią komandą ir tuo mes turime didžiuotis. Vaikinai stipriai aukojosi ir buvo nuostabu stebėti kaip jie rimtai žiūri į darbą rinktinėje. Sukūriau naują sistemą ir struktūrą, kuria mes naudojomės, tad jai įsisavinti reikia laiko, o tai yra besitęsiantis darbo procesas ir žaidėjai bandė tai padaryti kiek įmanydami geriau. Kalbant apie ateitį, mums tikrai reikia patobulėti techniškai. Individualiai mes turime tapti stipresniais ir tai yra tas dalykas, kurį mes galime patobulinti tiek ant ledo, tiek ir už jo“, - po pergalingų rungtynių kalbėjo rinktinės treneris.
 
Rinktinės treneris su vaikinais rinktinėje dirbo ne tik šiame čempionate bet ir stovykloje gruodį, o jos svarbą jis išskyrė ir po čempionato, sakydamas, jog tokia stovykla turėtų būtinai būti rengiama kasmet.
 
„Gruodį vykusi stovykla mums buvo labai svarbi, nes mes galėjome susipažinti su žaidėjais ir žiūrint į ateitį, tai yra būtinas dalykas. Kalbant apie žaidėjų potencialą: manau, kad dauguma iš jų persikels į U-20 rinktinę. Bus labai įdomu stebėti jų žaidimą, kaip jie tobulės ir judės į priekį ateityje. Apskritai, dabar, kai prie Lietuvos ledo ritulio sistemos  prisijungė Danas Lacroix, matau daug pozityvių dalykų, kurie laukia Lietuvos ledo ritulio.“
 
Po pirmojo savo čempionato Lietuvoje D. Boulangeris taip pat norėjo padėti visiems čempionate dirbusiems žmonėms, kurie rado kelią į jo širdį bei į areną susirinkusiems gerbėjams, kurių palaikymą itin stipriai jautė mūsų rinktinės žaidėjai.
 
„Didžiausią įspūdį man patiko tai, kaip mes buvome priimti: arenoje, viešbutyje ir visur kitur – žmonės mumis rūpinosi ir visada būdavo šalia, kai jų reikėdavo. Tai tikrai palietė mūsų širdis ir dėl to galiu tik pasidžiaugti. Žaisti namuose buvo puiku. Buvo labai smagu žaisti prie tokio palaikymo, kurį mūsų vaikinai tikrai jautė bei apie tai nuolat kalbėjo. Elektrėnai yra ledo ritulio miestas ir buvo labai smagu išgyventi tokį turnyrą.“
 
 
Rungtynių su Rumunija santrauka: