Titulinis » Naujienos » K. Gusevo karjeros rungtynės MHL lygoje: pirmasis įvartis ir du rezultatyvumo balai

K. Gusevo karjeros rungtynės MHL lygoje: pirmasis įvartis ir du rezultatyvumo balai

2018-11-28
hockey.lt informacija
Įsimintiniausią savo karjeros mačą Rusijos aukščiausioje jaunimo lygoje (MHL) sužaidė Lietuvos rinktinės gynėjas Kostas Gusevas, kuris ne tik pelnė savo pirmąjį karjeros įvartį šioje lygoje, tačiau ir atliko kertinį vaidmenį komandai iškovojant pergalę.
 
Pirmą kartą karjeroje MHL lygoje du rezultatyvumo balus per susitikimą surinkusio lietuvio atstovaujama komanda 5:3 nugalėjo „Chaika“ klubą ir džiaugėsi dešimtąja pergale šį sezoną.
 
Pirmajame kėlinyje „HK Riga“ klubui turint kiekybinę persvarą K. Gusevas įsiveržė į laisvą zoną link vartų, o jį pastebėjęs komandos draugas atidavė perdavimą lietuviui, kuris savo progos neiššvaistė ir išlygindamas rezultatą (1:1) pirmą kartą šį sezoną kėlė rankas į viršų po savo įvarčio MHL lygoje. Negana to, pirmojo kėlinio pabaigoje lietuvis perėmė ritulį pavojingoje zonoje ir nors jo metimą į vartus vartininkas atrėmė, atšokusį ritulį į vartus galiausiai pasiuntė ir komandą į priekį išvedė (2:1) Erlendas Klavinas, taip į Lietuvos rinktinės gynėjo sąskaitą įrašydamas ir rezultatyvų perdavimą.
 
Du kartus į vartus metęs ir baudos minučių trečiadienio dvikovoje išvengęs K. Gusevas po šio mačo savo sąskaitoje šį sezoną turi vieną įvartį ir keturis rezultatyvius perdavimus. Savo komandos garbę MHL lygoje jis gynė visų 33 mačų metu.
 
Po šios pergalės „HK Riga“ savo sąskaitoje turi 25 taškus ir MHL Vakarų konferencijoje pakilo į tryliktą poziciją.