Titulinis » Naujienos » Kanados jaunimo lygos biržoje skambėjo penkių lietuvių pavardės

Kanados jaunimo lygos biržoje skambėjo penkių lietuvių pavardės

2017-05-19
sportas.lt informacija
  Kanados jaunimo (iki 22 metų) ledo ritulio lygos (GMHL) naujokų biržoje nuskambėjo net penkių lietuvių pavardės. Visus juos pašaukė lygos debiutantė Vindzoro „Aces“ ekipa.
 
Antrajame rate buvo pašauktas Domantas Čypas, trečiajame – Ilja Četvertakas, penktajame – Tomašas Krukovskis, septintajame – Ignotas Ragas, o vienuoliktajame – Edvinas Boroška.
 
21-erių metų D.Čypas du pastaruosius sezonus praleido geriau nei GMHL vertinamoje Šiaurės Amerikos jaunimo lygoje (NAHL), kur atstovavo „Wichita Falls Wildcats“ klubui. Per 54 šio sezono rungtynes jis įmušė 3 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
Gynėjas po klubinio sezono atvyko padėti ir Lietuvs vyrų rinktinei. Pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre per 5 rungtynes jis pelnė 1 įvartį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir iškovojo bronzos medalį.
 
19-metis I.Četvertakas praėjusį sezoną žaidė Elektrėnų „Energijoje“, kurioje buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų ir tapo Lietuvos čempionu. Puolėjas buvo Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės kapitonu ir su ja iškovojo pasaulio II-ojo diviziono A grupės čempionato auksą. Vėliau I.Četvertakas atstovavo ir šalies vyrų rinktinei.
 
18-metis T.Krukovskis rungtyniavo Šiaurės Amerikos jaunių (iki 18 metų lygoje (NAPHL), atstovaudamas Pitsburgo „Esmark Stars“. Jis taip pat žaidė tiek Lietuvos jaunių (iki 18 metų), tiek jaunimo (iki 20 metų) rinktinėse.
 
17-metis I.Ragas vienintelis iš pakviestų lietuvių jau žino, ką reiškia žaisti GMHL. 2015-2016 m. sezone jis gynė Breisbridžo „Blues“ garbę. Tiesa, šis klubas jau nebeegzistuoja. Pernai I.Ragas rungtyniavo JAV jaunimo lygoje (USP3HL) ir atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinei.
 
19-metis E.Boroška, kaip ir I.Četvertakas, gynė Elektrėnų „Energijos“ garbę. Puolėjas iki šiol visą karjerą žaidė Lietuvos klubuose, pernai atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinei ir jau buvo kviečiamas į Lietuvos vyrų rinktinės stovyklą.