Titulinis » Naujienos » „Kaunas Hockey“ kovą dėl pirmosios vietos pratęsė įveikę „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus (VIDEO)

„Kaunas Hockey“ kovą dėl pirmosios vietos pratęsė įveikę „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus (VIDEO)

2019-02-19
hockey.lt informacija
Antradienio vakarą Lietuvos ledo ritulio čempionate buvo sužaistos dar vienerios rungtynės.
 
Rungtynėse tarp „Geležinio Vilko“ ir „Kaunas Hockey“ klubų itin reikalingą pergalę rezultatu 4:1 iškovojo kauniečiai, taip išlaikydami savo viltis pakilti į pirmąją reguliaraus sezono poziciją. Norėdama tai pasiekti Kauno ekipa turės dukart įveikti „Energiją“ per pagrindinį rungtynių laiką.
 
Šiame susitikime „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai nuo pat mačo pradžios perėmė iniciatyvą, o į vilniečių vartus jie pelnė du greitus įvarčius. Iš pradžių iš arti vartininką įveikė Donatas Kumeliauskas (06:21, rez. perd. Lukas Žukauskas, Aleksejus Nikulinas), o po šio epizodo nepraėjus nė minutei po puikaus komandos draugo perdavimo ritulį į vartus pasiuntė ir Remigijus Guoga (07:01, rez. perd. Sevelijus Marozovas, Dovydas Streckis).
 
Nepaisant to, kad „Geležinio Vilko“ ekipos ledo ritulininkai pirmajame kėlinyje sunkiai rado kelius link varžovų kelio, pačioje kėlinio pabaigoje puikų reidą surengęs Arnas Misiukas (19:26, rez. perd. Dominykas Bisturys) sušvelnino skirtumą iki vieno įvarčio.
 
Per antrąjį kėlinį įvarčių pelnyta nebuvo, o trečiojo kėlinio pradžioje kauniečiai suteikė varžovams galimybę įgyti dvigubą kiekybinę daugumą. Nepaisant to, progą mažumoje susikūrė būtent kauniečiai, tačiau vienam prieš Martiną Petiulį išbėgusiam D. Kumeliauskui vartininko pergudrauti nepavyko. Netrukus dar pavojingesniu išpuoliu atsakė jau vilniečiai, tačiau išbėgus dviese prieš vartininką šios komandos žaidėjams pritrūko tikslumo.
 
Nervingos mačo pabaigos „Kaunas Hockey“ ekipai išvengti padėjo D. Kumeliausko parodytas meistriškumas. Puolėjas galingu ir tiksliu smūgiu sugrąžino savo ekipai dviejų įvarčių pranašumą (49:28, rez. perd. R. Guoga).
 
Susitikimo pabaigoje „vilkai“ vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, bet papildyti savo įvarčių sąskaitos jiems nepavyko, o rungtynes užbaigė tikslus Ermino Gutausko metimas į tuščius vartus (59:49).