Titulinis » Naujienos » "Kaunas Hockey" sezoną pradėjo pergale Kauno derbyje

"Kaunas Hockey" sezoną pradėjo pergale Kauno derbyje

2020-10-11
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionate ant ledo pasirodė ir paskutinė šio sezono dalyvė – „Kaunas Hockey“ komanda, kuri pirmenybes pradėjo užtikrinta pergale.
 
Praėjusio sezono Lietuvos čempionato nugalėtojai sekmadienį Kauno derbyje 5:0 nepasigailėjo „Baltų Ainių“ komandos.
 
Savo pranašumą „Kaunas Hockey“ buvo pasiruošę įrodyti nuo pat susitikimo pradžios: sužaidus beveik penkias minutes oponentai prasižengė, o tai jiems kainavo pirmąjį rungtynių įvartį. Daugumoje pasižymėjo ir savo komandos įvarčių sąskaitą šiame sezone atidarė Vytautas Jagelavičius (06:13, rez. perd. Kirylas Danilenka)
 
Po mažiau nei dviejų minučių rezultatą padvigubino Žygimantas Girdžius (08:00, rez. perd. Remigijus Guoga), tačiau per likusią mačo dalį jiems įvarčių pelnyti nepavyko, nepaisant vieno kito sekusio metimo į Kristupo Pranckiečio ginamus vartus.
 
Įpusėjus rungtynėms dėl 5+20 nuobaudos „Kaunas Hockey“ neteko vieno iš komandos lyderių Luko Žukausko, bet jo netektis didelės įtakos susitikimui neturėjo. Anaiptol, po komandos draugo netekties ši ekipa iš pradžių išprovokavo „Baltų Ainių“ atstovo pražangą, o išsilyginus jėgoms ant ledo varžovus jie nubaudė dar dviem įvarčiais. Iš pradžių pasižymėjo Romanas Reshetnikovas (36:31, rez. perd. K. Danilenka), o netrukus savo įvartį pridėjo Vasilijus Fedotovas (37:06, rez. perd. Eduardas Chemaryovas, R. Reshetnikovas).
 
Trečiąjį kėlinį „Baltų Ainiai“ pradėjo baudos minučių gausa: per dešimt minučių kauniečiai prasižengė net septynis kartus, bet jų laimei „Kaunas Hockey“ išnaudoti šių situacijų nesugebėjo. Tiesa, savo įvartį trečiajame kėlinyje ši komanda vis tiek pelnė, kai susitikimo pabaigoje tiksliai oponentų vartus atakavo Kirylas Danilenka (54:11, rez. perd. V. Jagelavičius).