Titulinis » Naujienos » Kauniečius jų pačių aikštėje pribloškusi „Hockey Punks“ Lietuvos čempionato pusfinalį pradėjo įtikinama pergale (VIDEO)

Kauniečius jų pačių aikštėje pribloškusi „Hockey Punks“ Lietuvos čempionato pusfinalį pradėjo įtikinama pergale (VIDEO)

2019-03-04
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate startavo pusfinalių etapo kovos, o jau pirmose rungtynėse užtikrintą pergalę iškovojo reguliariajame sezone žemesnę poziciją užėmusi ekipa.
 
Pirmose pusfinalio rungtynėse namuose žaidusiai „Kaunas Hockey“ ekipai teko susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu – jie net 0:4 nusileido „Hockey Punks“ ledo ritulininkams. Svečiai iš Vilniaus serijoje iki trijų pergalių įsiveržė į priekį 1:0, o kita šių komandų akistata įvyks jau po dviejų dienų sostinėje.
 
Pirmajame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko įgyti žaidybinės persvaros, o savo progų turėjusios abi ekipos jomis pasinaudoti nesugebėjo. Geriausią progą „pankų“ komandoje turėjo pirmoje kėlinio dalyje vienas prieš vartininką pabėgęs Aliaksejus Kuveka, o pačioje kėlinio pabaigoje „Kaunas Hockey“ pabėgo dviese prieš vieną gynėją bet pats mesti nusprendęs Lukas Žukauskas pergudrauti vartininko nesugebėjo.
 
Sugrįžusios po pirmosios pertraukos komandos aktyviai pradėjo antrąjį kėlinį, o geriausią progą turėjo perdavimu per visą aikštę į pasimatymą su vartininku išvestas kaunietis Povilas Jagelavičius, bet jam taip pat šiek tiek pritrūko tikslumo. Šiame kėlinyje, tarp abiejų komandų netrūko ir aistrų, o vienas kitam į atlapus trumpam buvo kibę A. Kuveka ir „Kaunas Hockey“ lyderis Donatas Kumeliauskas, bet konfliktą greitai sustabdė įsikišę teisėjai.
 
Įpusėjus rungtynėms puikią galimybę pasižymėti turėjo „Hockey Punks“ legionierius Ilja Želtakovas, bet ruso smūgis pataikęs į virpstą į vartus neįskriejo. Visgi, po šio epizodo ilgai laukti pirmojo įvarčio nereikėjo. Jau kitos vilniečių atakos metu Artūrui Pavliukovui nepavyko užfiksuoti ritulio, o tuo pasinaudojęs A. Kuveka iš arti pasiuntė ritulį į vartus (33:29, rez. perd. Sergejus Markovskis, Laisvydas Rimkus).
 
 
Po praleisto įvarčio šeimininkai dar kartą atsidūrė nemalonioje situacijoje, kai dvi pražangos suteikė galimybę „Hockey Punks“ daugiau nei minutę rungtyniauti turint dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą. Visgi, kauniečių trejetas šią atkarpą sužaidė itin užtikrintai, ne tik nepraleisdami įvarčio, bet ir neleisdami varžovams įsitvirtinti jų zonoje, taip išvengdami didesnių problemų.
 
Kėlinio pabaigoje žaidimas vėl suaktyvėjo, kai pavojingomis atakomis keitėsi abi ekipos, o šią atkarpą vainikavo fantastišku tolimu smūgiu į viršutinį vartų kampą tiksliai iššovęs Ernestas Trukšnys (39:33, rez. perd. Valdas Pikčius, Marius Runkauskas).
 
 
Prasidėjus trečiajam kėliniui vilniečiai sugebėjo dar labiau šokiruoti savo varžovus. Po pavojingo E. Trukšnio smūgio vartininko atremtas ritulys atšoko visai greta vartų, o prie jo pirmasis prišoko kovą su gynėju laimėjęs Laisvydas Rimkus, kuris pelnė trečiąjį savo komandos mačo įvartį (41:13, rez. perd. E. Trukšnys, A. Kuveka).
 
 
Itin sudėtingoje situacijoje atsidūrę kauniečiai ir toliau niekaip nesugebėjo pramušti varžovų gynybos, o šaltakraujiškai rungtyniavę vilniečiai dar sugebėjo išnaudoti varžovų klaidą bei pasižymėti ketvirtąjį kartą. Antrąjį savo įvartį pelnė A. Kuveka (50:58).
 
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos kauniečiams ir toliau nesisekė kurti, o mačo pabaigoje savo emocijas jie vertė baudos minutėmis. Tiesa, „pankai“ žaisdami daugumoje nebepasižymėjo, tad mačas baigėsi užfiksuojant vilniečių pergalę 4:0.
 
Kitos šios serijos rungtynės įvyks jau kovo 6-ąją dieną, 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Tuo tarpu antradienį 20:15 val. Elektrėnuose savo kovas pusfinalyje pradės ir „Energijos“ bei „Geležinio Vilko“ klubai.
 
Rungtynių apžvalga: