Titulinis » Naujienos » Kauno Akropolio ledą čaižė būsimos ledo ritulininkės

Kauno Akropolio ledą čaižė būsimos ledo ritulininkės

2017-10-08
Spalio 7 dieną, šeštadienį, Kauno Akropolyje susirinko būrys moterų ir merginų, kurios atšventė tarptautinę mergaičių ledo ritulio dieną.
 
World Girls Ice Hockey Weekend – tai visame pasaulyje vykstantis renginys, skirtas bet kokio amžiaus mergaitėms, moterims ar merginoms. Asociacija „Hockey Lietuva“ jau ne pirmą kartą organizuoja tokią šventę, kurios pagrindinis tikslas – populiarinti moterų ledo ritulį ir pritraukti į šią sporto šaką kuo daugiau naujokių.
 
Šeštadienio popietę pirmą kartą ant ledo lipo daugiau nei dvidešimt moterų ir mergaičių, o joms asistavo vienintelių moterų komandų „Hockey Girls“ bei „Hockey Stars“ žaidėjos bei du patyrę ledo ritulio treneriai: Linas Paražinskas ir Ramunė Maleckienė. Šventės dalyviai mokėsi čiuožti, mušti į vartus, dalyvavo žaidimuose bei estafetėse, o į namus parsivežė ne tik suvenyrų, bet ir neišdildomus įspūdžius.
 
Merginų ledo ritulio šventėje apsilankė ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda, kuris viešai davė pažadą atvesti į pasaulį dar ne vieną ledo ritulininkę.
 
Tarptautinę mergaičių ledo ritulio dieną ant ledo paminėjo ir ilgametis nacionalinės vyrų rinktinės žaidėjas Rolandas Aliukonis, kuris ant ledo lipo su visa šeima.
 
Renginio iniciatorė tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) surinko visų mergaičių ledo ritulio dieną šventusių šalių įspūdžius, kuriuos galima rasti oficialioje jų svetainėje (puslapis nuolat pildomas):