Titulinis » Naujienos » Kauno „Baltų Ainiai U-10“ parvežė „Amber Gold 2017“ auksą

Kauno „Baltų Ainiai U-10“ parvežė „Amber Gold 2017“ auksą

2017-02-27
Vasario 25 - 26 d. Liepojoje įvyko „Amber Gold 2017“ turnyras. Į jį buvo pakviesti ir  Kauno „Baltų Ainiai U-10“, kur kartu su 4 latvių komandomis kovėsi dėl aukso medalių. Daugumai Kauno ledo ritulininkų tai buvo pirmosios varžybos žaidžiant per visą ledo aikštelę.
 
Pirmąją turnyro dieną, „Baltų Ainių“ komanda rezultatu 5:1 nugalėjo šeimininkų „Liepajas SSS“ komandą. Antrosios varžybos taip pat baigėsi pergale prieš „BHC 37“ rezultatu 9:3 ir taip lietuviai užsitikrino mažiausiai trečiąją turnyrinės lentelės poziciją.
 
Antroji turnyro diena  pareikalavo daugiausiai jėgų. Ambicinga kova dėl taškų turnyrinėje lentelėje buvo vainikuota pergale prieš „Venta 2002“ komandą, įveikus ją rezultatu 10:5.
 
Mūšis dėl aukso buvo itin įtemptas. Susigrumti teko su stipria „Brocenu NBJSS“ komanda, kuri taip pat turėjo 6 taškus po  sėkmingos pirmosios turnyro dienos. Priešininkų jėgos buvo labai apyligės, todėl, paskutiniajame kėlinyje pirmaujant „Baltų Ainiams“, latviai dėjo visas pastangas išlyginti rezultatą. Tai jiems pavyko padaryti likus mažiau nei 10 sekundžių iki varžybų pabaigos. Įmušus išlyginamąjį įvartį rezultatas buvo 3:3. Baudinių serijoje geriau sekėsi Kauno „Baltų Ainiams“, kurie šventė pergalę 4:3 ir užsitikrino  pirmąją turnyrinės lentelės vietą.
 
Geriausiu turnyro žaidėju „Baltų Ainių“  komandoje buvo išrinktas Algirdas Jaras.
Individualiose ledo ritulio įgūdžių rungtyse, vykusiuose pertraukų tarp varžybų metu, geriausiai pasirodė kauniečiai Jokūbas Sunklodas, Liutauras Rimkevičius ir Algirdas Jaras.