Titulinis » Naujienos » Kauno „Bizonai-Bokštelis“ įveikė Vilniaus „Ober-Haus“ (fotogalerija)

Kauno „Bizonai-Bokštelis“ įveikė Vilniaus „Ober-Haus“ (fotogalerija)

2018-12-06
LRML informacija
Gruodžio 5 d. Vilniaus „Ober-Haus“ ledo ritulio komanda priėmė svečius iš Kauno. Nors pajėgiai ir beveik be pralaimėjimų link tikslo žengiančiai Kauno „Bizonų-Bokštelio“ komandai vilniečiai buvo sprangus kąsnelis, šeimininkus ji įveikė minimaliu skirtumu 2:3 (0:2, 0:1, 2:0). Kauno komanda su 12 taškų savo sąskaitoje mėgaujasi aukščiausia LRML čempionato turnyrinės lentelės vieta.
 
Rungtynės prasidėjo nervingai: pirmasis kėlinys kurį laiką pasižymėjo tik gausiomis abiejų komandų žaidėjų klaidomis. 17-ąją minutę sėkmingai ataką realizavo kaunietis Antanas Patapavičius (0:1). Perdavimą atliko Gintaras Šabūnas. Antram „Bizonų-Bokštelio“ įvarčiui įmušti prireikė vos 22 sekundžių. Tolimą ir tikslų metimą atliko Dainius Tumėnas (0:2).
 
Antrajame kėlinyje ledo ritulininkai tempo nelėtino. Vilniaus „Ober-Haus“ vartininkas Kazimieras Jukna turėjo atremti daug kauniečių metimų. Pirmojoje kėlinio pusėje aikštės šeimininkai klydo dažnai ir juos gelbėjo tik tai, kad „Bizonų-Bokštelio“ žaidėjų metimai buvo nepakankamai tikslūs ir kliudydavo tik vartų virpstą. Visgi kauniečiai išnaudojo vieną iš progų sužaisti daugumoje: po Artūro Gavrilovo perdavimo 30-ąją minutę įvartį įmušė Šarūnas Citavičius (0:3).
 
Įvarčių badas „Ober-Haus“ komandoje baigėsi paskutiniame kėlinyje. Po pertraukos įgavę antrą kvėpavimą vilniečiai į Kauno komandos vartus, kuriuos iki tol sėkmingai saugojo Tomas Urbonas, įmušė du greitus įvarčius. 53-iąją minutę ritulį į „Bizonų-Bokštelio“ vartus pasiuntė Jaanus Rastas (1:3). 54-ąją minutę link kauniečių vartų besiveržusio ir suklupusio Andrew Wheeler ataką perėmė ir rezultatyviai užbaigė Artūras Gudanec (2:3). Likusias rungtynių minutes vyko kieta kova, tačiau „Ober-Haus“ tų minučių neišnaudojo rezultatui išlyginti.