Titulinis » Naujienos » Kauno „Bizonai“ įrodė esą pranašesni už „Geležinį Vilką U80“ (FOTOGALERIJA)

Kauno „Bizonai“ įrodė esą pranašesni už „Geležinį Vilką U80“ (FOTOGALERIJA)

2017-12-17
LRML informacija
 Gruodžio 14 d. Vilniuje „Geležinis Vilkas U80“ priėmė svečius iš Kauno. Praėjusių metų LRML čempionai Kauno „Bizonai“ įrodė pranašumą ir, rungtynes laimėję rezultatu 1:5 (0:1, 0:0, 1:4), sugrįžo į turnyrinės lentelės pirmąją vietą.
 
Rungtynių pradžioje komandos žaidė gana pasyviai ir tik paskutinę kėlinio minutę, po Vyto Sakalausko perdavimo, Marius Kubilius „Bizonams“ pelnė pirmąjį įvartį (0:1).
 
Antrojo kėlinio metu įvarčių „badas“ ėmė erzinti tiek Vilniaus, tiek Kauno ledo ritulininkus. Augant įtampai prie žaidybinių klaidų prisidėjo ir apsikumščiavimas prie apsauginio borto. Teisėjams teko iš aikštės pašalinti po du aršiausius kiekvienos komandos atstovus.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje, kauniečiams žaidžiant daugumoje, Saulius Gutauskas padidino „Bizonų“ atotrūkį dar vienu įvarčiu (0:2). Perdavimą jam atliko Alfredas Stančiauskas. Analogišką situaciją, tik žaidžiant dviguboje daugumoje, išnaudojo ir „Geležinis Vilkas U80“: 52-ąją rungtynių minutę, gavęs ritulį iš Pavelo Dviliovo, taiklų smūgį į kauniečių vartus atliko Ramūnas Ramanauskas (1:2). Tačiau tą pačią minutę už tokią iniciatyvą vilniečiai buvo nubausti: mažumoje žaidusiems „Bizonams“ Michailas Starkovas pelnė įvartį (1:3). 54-ąją minutę tikslus Alfredo Stančiausko metimas dar labiau prigesino „Geležinio Vilko U80“ entuziazmą (1:4). Rungtynių pabaigoje vilniečių suorganizuotas Kauno vartų šturmas šešetu buvo nesėkmingas ir tik per atsitiktinumą į tuščius „Geležinio Vilko U80“ vartus neįskriejo vieno iš „Bizonų“ žaidėjų per visą aikštę sviestas ritulys. Kauniečiai savo meistriškumą pademonstravo ir paskutiniąją rungtynių minutę, kai Sergejus Kiršys savo komandai pelnė dar vieną įvartį (1:5).
 
Kauno „Bizonų“ gretose geriausi buvo Alfredas Stančiauskas (1 įvartis, 1 perdavimas), Marius Kubilius, Saulius Gutauskas, Michailas Starkovas, Sergejus Kiršys (1 įvartis), Vytas Sakalauskas, Dainius Tumėnas (1 perdavimas).
 
Vilniaus „Geležinio Vilko U80“ komandoje sužibėjo Ramūnas Ramanauskas (1 įvartis) ir Pavelas Dviliovas (1 perdavimas).