Titulinis » Naujienos » Kauno ledo arena naują sezoną pradeda atsinaujinusi

Kauno ledo arena naują sezoną pradeda atsinaujinusi

2015-07-09
hockey.lt informacija
 Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ ledo arena prieš artėjantį sezoną „persirengė“. Atsinaujinusi rūbą, arena jau pradėjo darbą ir joje jau treniruojasi sportininkai.
 
Porą mėnesių trukusios rekonstrukcijos metu ledo arenoje pakeisti bortai, stiklai, atliktas nedidelis kosmetinis remontas. Jau išlietas ledas, perdažytos linijos, kurios atitinka naujuosius tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) ledo ritulio aikštelių standartus. Linijos nubrėžtos, ne kaip įprasta, ant betono, o šiek aukštėliau, ant ledo. Tai suteikė arenai naują estetinį vaizdą – ledas tapo ryškus ir gražesnis.
 
„Ledas jau veikia pilnu pajėgumu, treniruojasi stovyklą surengę dailiojo čiuožimo atstovai. Rugpjūtį prisijungs ir ledo ritulininkai“, - apie arenos darbą pasakojo Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ direktorė Laimutė Krauzienė.
 
Pakeitimai arenoje kainavo 190 tūkst. eurų.
 
Arenos bortai bazėje keičiami pirmą kartą. Arena rekonstruojama panašiu būdu kaip ir buvo statoma – dalimis.
 
Kaune atvira aikštelė atsirado apie 1975 metus, vėliau atsirado, stogas, kitos pagalbinės patalpos, kol XX-ajame amžiuje, 80-ųjų pabaigoje atsirado dabartinės išvaizdos arena.