Titulinis » Naujienos » Kauno "Monstrai"- LRML čempionai, "Finalinio ketverto" apžvalga

Kauno "Monstrai"- LRML čempionai, "Finalinio ketverto" apžvalga

2016-05-23
LRML informacija
LRML Taryba dėkoja visoms dalyvavusioms ledo ritulio komandoms ir žaidėjams, fotografams, didžėjams, medikams, teisėjams, sekretoriato darbuotojams, arenų ledo paruošimo komandoms už puikų 2015/2016 metų sezoną, bendromis jėgomis ir tokiu entuziazmu kaip šiemet tikimės plėstis tiek kiekybiškai, tiek kokybiškai ir kiekvieno jūsų indėlis yra reikšmingas ir svarbus. Ir toliau visi kartu dirbsime populiarindami ledo ritulį ir vienydami ledo ritulio mėgėjų bendruomenę. Ačiū Jums visiems!
 
Na o dabar keletas žodžių apie paskutinį sezono akcentą, lygos "Final 4" įvykusį gegužės 21-22 dienomis Vilniaus Pramogų Arenoje.
 
Kaip žinia, paskutinį etapą pasiekė keturios komandos- Vilniaus „Hockey Punks", Vilniaus ORKL, Trakų „Galvė" ir Kauno „Monstrai".
 
Šeštadienį, pirmąjąme pusfinalyje „pankai" susigrūmė su „monstrais". Nuo pirmų minučių vyko lygi kova, iniciatyva dalijosi abi komandos ir ryškesnę persvarą „Hockey Punks" įgijo tik po antrojo kėlinio kai pirmavo rezultatu 3:1, tačiau trečiasis kėlinys vilniečiams virto košmaru, „Monstrai" likus mažiau nei dešimt minučių iki rungtynių pabaigos ne tik išlygino rezultatą, bet ir išplėšė pergalę 5:4, į „nokdauną" pasiūsdami per anksti savo pergale patikėjusią Vilniaus komandą.
 
Antrąjame pusfinalyje susitiko „ORKL" su Trakų „Galve". Vilniečiai nebuvo linkę kurti intrigų ir pergalės pamatus padėjo jau pirmame kėlinyje į trakiškių vartus pasiuntę keturis „sausus" įvarčius. Nors antrame kėlinyje prisnūdę „ant laurų" vilniečiai ir leido užgimti šiokiai tokiai vilčiai Trakams, kurie dviem įvarčiais priartėjo prie „ORKL", bet kaip parodė tolimesnė eiga, tai buvo tik laikinas blykstelėjimas. Trečiame kėlinyje įmušę dar vieną įvartį vilniečiai užtikrintai- 5:2 žengė į lygos finalą.
 
Rašant apie finalinę dieną būtina pažymėti, kad abi rungtynės vyko ant pagrindinio  Pramogų Arenos ledo, tiek Lyga, tiek komandos norėjo sudaryti kuo geresnes ir kuo šventiškesnes sąlygas tiek  sau, tiek ir žiūrovams, kurių mėgėjų čempionato formate susirinko žymiai daugiau nei tikėtasi. Tuo labai džiaugiamės ir sieksime, kad ši tradicija tęstųsi.
 
Pirmieji ant ledo žengė „Hockey Punks" ir „Galvės" ledo ritulininkai, surėmę lazdas dėl bronzinių apdovanojimų. Jau aštuonioliktą rungtynių sekundę „pankai" įmušė savo pirmąjį įvartį ir atrodė, kad intrigos šiame susitikime sulaukti bus sunku. Tačiau minutėms bėgant vis labiau įsibėgėjo „Galvė", o „pankų" žaidimas tapo nervingas, ko pasekoje likus 9 sekundėm iki pirmojo kėlinio pabaigos rezultatas tapo 1:1. Antrąjame kėlinyje „Hockey Punks" surinko net 12 baudos minučių, kas sąlygojo tai, kad būtent „Galvė" spaudė varžovus, tačiau „pankai" leido trakiškiams išnaudoti tik vieną daugumą, patys tuo metu per kėlinį dukart nuginkluodami „Galvės" vartininką. Ir nors trečiame kėlinyje „pankai" ir toliau rinkosi minutes, tačiau susikaupė, perėmė iniciatyvą ir įmušę dar vieną įvartį nugalėjo rezultatu 4:2 iškovodami sezono bronzą, su kuo ir sveikiname „Hockey Punks" komandą o „Galvei" linkime sekantį sezoną pasiektį visų užsibrėžtų tikslų!
 
 Finalas. Finalas tapo vertas „didžiojo" finalo vardo. Gal kiek labiau rungtynių pradžioje dominavo kauniečiai, pirmieji pasiekę įvartį, tačiau palaipsniui „ORKL" atakos aštrėjo ir „Monstrų" vartininkas ir vartų virpstai ne kartą gelbėjo Kauno komandą. Lygios kovos svarstyklės taip ir nenukrypo nė į vieną pusę, pagrindinis laikas baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2, tiesa „Monstrai" paskutinėmis sekundėmis surengė labai pavojingą ataką ir vos nenukreipė ritulio į vilniečių vartus.
 
Pratęsimas vyko tuo pačiu scenarijumi, tik kiek lėtesniu tempu, matėsi, kad komandos nenori aklai rizikuoti, tačiau pavojingų atakų surengė tiek „ORKL", tiek  „Monstrai". Visdėlto net ir papildomas laikas nugalėtojo neišaiskino, tai buvo pavesta paskutiniajai- „sėkmės loterijai", kaip dažnai komentatoriai vadiną baudinių seriją. Šioje serijoje dominavo vartininkai ir viską lėmė vienas vienintelis tikslus smūgis kurio autoriai buvo Kauno „Monstrų" komanda, tapusi LRML 2015/2016 metų čempione! Sveikiname nugalėtojus, taipogi ir puikiai žaidusius „ORKL" ledo ritulininkus.
 
Iškart po finalinių rungtynių ant ledo buvo išneštos ir įteiktos apdovanojimų taurės bei medaliai, taipogi atskiromis statulėlėmis buvo apdovanoti geriausi visų nominacijų žaidėjai kuriais tapo:
 
Perspektyviausias žaidėjas: Artiomas Sidorovas, Vilniaus „ORKL"
Geriausias gynėjas: Mantas Adomėnas, Elektrėnų „Sporto Centras"
Rezultatyviausias žaidėjas: Sergejus Kiršys, Kauno „Monstrai"
Geriausias vartininkas: Andrius Kirijakas, Vilniaus „Hockey Punks"
Naudingiausias žaidėjas: Artiomas Sidorovas, Vilniaus „ORKL".