Titulinis » Naujienos » Ketvirtoji varžovė - Rumunija

Ketvirtoji varžovė - Rumunija

2020-01-10
hockey.lt inforrmacija
 Lietuvos jaunimo rinktinė šiandien pasaulio ledo ritulio čempionate gali sau garantuoti medalius bei iki pat paskutinio turo pratęsti intrigą kovoje dėl pirmosios vietos IIA divizione. Tam šį vakarą Vilniaus „Pramogų“ arenoje reikalinga pergalė, o šį kartą į dvikovą su lietuviais stosiantys rumunai tikrai nėra pasiruošę jos lengvai atiduoti niekam.
 
Rumunijos pozicijos prieš mačą: paskutinė galimybė medaliams
 
Jau pirmajame ture įveikę serbus rumunai turėjo tris galimybes žengti žingsnį link medalių. Susitikime su japonais jie neturėjo jokių šansų, o štai vakar dienos mače prieš Didžiąją Britaniją viskas buvo pačių rumunų rankose. Atlikę daugiau metimų už varžovus ir dukart lyginę rezultatą trečiajame kėlinyje, šios rinktinės nariai po pralaimėjimo galėjo kaltinti tik patys save.
 
Mačas su Lietuva – paskutinė rumunų galimybė kabintis į medalius. Nesėkmės atveju jie neturėtų net ir teorinių galimybių pakilti aukščiau nei į ketvirtą poziciją.
 
Rumunų sudėties ypatybės: klausimų kelianti vartininko pozicija
 
Šiame čempionate rumunai atsivežė išties pajėgią sudėtį, kurios gretose nemažai žaidėjų žaidžia kaimyninės Vengrijos čempionatuose. Beveik visi likę ledo ritulininkai savo karjerą tęsia gimtinėje, kovodami aukščiausioje šios šalies lygoje. Šios šalies lygis pastaraisiais metais nuolatos kyla, o tai matosi ir šiame čempionate, kai Rumunijoje žaidžiantys ledo ritulininkai niekuo nenusileidžia varžovams iš kitų lygų.
 
Didžiausia šio čempionato problema Rumunijos rinktinėje – vartininko pozicija. Kol kas, šiame čempionate neblizga abu šios pozicijos žaidėjai, užfiksuodami mažesnį nei 85% atremtų metimų procentą. Akivaizdu, jog lygiose rungtynėse norint iškovoti pergalę tokių rezultatų tiesiog neužtenka, tad norint medalių rumunams reikės sulaukti kur kas solidesnio vartininkų indėlio.
 
Kertinis oponentų žaidėjas: Eduardas Casaneanu (puolėjas)
 
Rumunijos vyrų rinktinėje jau spėjęs debiutuoti E. Casaneanu šiame čempionate turėjo būti savo rinktinės lyderis, o iki šiol jis komandos tikrai nepavedė. Užtikrintumu spinduliuojantis universalus žaidėjas puolime nėra itin rezultatyvus, bet dėl jo darbo abejose aikštės pusėse klausimų niekam nekyla. Norint rumunams iškovoti medalius, jis ir šiandien turės būti komandą į priekį vedantis žaidėjas.
 
Esminis rungtynių faktorius: agresyvus žaidimas ir oponentų spaudimas
 
Rumunų rinktinė šiame čempionate tikrai turi pažeidžiamų vietų, o geriausiai jas išryškino mačas su japonais. Ši rinktinė savo aktyviu žaidimu puolime ir spaudimu kūrė pavojingas progas bei vertė juos pažeidinėti taisykles. Pagal kiekybinės mažumos neutralizaciją rumunai šiame čempionate žengia paskutiniai, tad kiekviena varžovų pražanga bus papildoma proga pasižymėti.
 
Šiame čempionate vis dar laukiame sėkmingai atliekamo varžovų spaudimo prie jų pačių vartų, o rungtynės su Rumunija gali būti puiki galimybė maksimaliai išnaudoti šį ginklą.
 
Lietuvos ir Rumunijos rungtynių startas – 19:00 val.