Titulinis » Naujienos » Ketvirtoji varžovė: banguotai rungtyniaujanti Korėja

Ketvirtoji varžovė: banguotai rungtyniaujanti Korėja

2019-04-12
hockey.lt informacija
Po paskutinės poilsio dienos Lietuvos ledo ritulio rinktinė pradės lemiamas kovas dėl pasaulio jaunių čempionato IIA diviziono medalių. Penktadienį lietuvių laukia akistata su Korėjos rinktine, o prieš būsimą mūšį siūlome susipažinti su būsimais varžovais.
 
Rungtynių priešistorė
 
Korėjos jaunių rinktinės rezultatai pastaraisiais metais gerokai suprastėjo. Dar neseniai tarp IB ir IIA divizionų migravę korėjiečiai aukštesniame lygyje likdavo be pergalių, o žemesniame divizione aplenkdami visus varžovus sugrįždavo į aukštesnį lygį. Visgi, prieš porą metų įvykęs paskutinis jų sugrįžimas baigėsi nesėkmingai: du metus iš eilės jie liko be medalių.
 
Be medalių korėjiečiai pretenduoja likti ir šį čempionatą – viena pergalė per tris mačus šiuo metu juos klasifikuoja penktoje pozicijoje. Norėdama iškovoti medalius, ši rinktinė klupti nebegali ir turi triumfuoti likusiuose dvejuose mačuose.
 
Varžovų rinktinės subtilybės
 
Korėjos rinktinė ir šiame čempionate stengiasi naudotis savo stiprybėmis – drausme ir komandiniu žaidimu. Visgi, kovojant su fiziškai stipresniais varžovais jiems šiame čempionate sekasi kur kas sunkiau: tiek lenkai, tiek ir rumunai sugebėjo pristabdyti jų puolimą, o patys surasdavo spragų korėjiečių gynyboje. Tiesa, rungtynės su ispanais ir rumunais įrodė, kad korėjiečiai gali sėkmingai išnaudoti varžovų klaidas, tad suteikti progų lengviems metimams jiems nederėtų.
 
Stebuklų šiame čempionate nedemonstruoja ir Korėjos rinktinės vartininkai, kuriems, neskaičiuojant pirmo susitikimo, teko į savo vartus praleisti 11 įvarčių. Nors šis rezultatas nėra itin blogas, bet atsižvelgus į tai, kad jų varžovai retai mesdavo į vartus, korėjiečių vartininkų atremtų metimų procentas nėra itin aukštas.
 
Trys Korėjos puolėjai Hyung Heun Parkas, Seong Hae Kimas ir Hyuk Jun Jeonas savo sąskaitoje turi po tris įvarčius, tačiau dauguma iš jų savo statistiką pasigerino pirmose rungtynėse su Ispanija, kuriose jie iškovojo pergalę 10:0.
 
Galinga pergalė pirmose rungtynėse leido Korėjos rinktinei būti ramiai dėl išlikimo šiame divizione, o dabar jiems per likusius du mačus belieka pabandyti iškovoti medalius. Skirtingai nei lietuviai, korėjiečiai didelio spaudimo šiose rungtynėse nesulauks, o tai gali būti vienas iš pagrindinių jų pranašumų šiose rungtynėse.
 
Ketvirtadienio rungtynių grafikas:
 
12:30 val. Lenkija – Estija
16:00 val. Ispanija – Rumunija
19:30 val. Lietuva – Korėja