Titulinis » Naujienos » Kitą savaitę startuos Baltijos ledo ritulio lyga

Kitą savaitę startuos Baltijos ledo ritulio lyga

2020-11-19
hockey.lt informacija
Šių metų lapkričio 27-29 dienomis startuos ilgai laukta Baltijos ledo ritulio lyga. Debiutiniame lygos sezone savo jėgas išbandys po dvi komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.
 
Šeši Baltijos klubai savo kovas pradės dviejose grupėse po tris komandas. Šioms grupėms buvo skirti legendinių Lietuvos ir Latvijos ledo ritulininkų vardai: Tartu mieste komandos varžysis Sandžio Ozolinščio vardo grupėje, o Vilniuje grupė bus pavadinta Dariaus Kasparaičio garbei.
 
Kiekvienoje grupėje į kovas stos po tris komandas, kurios sieks iškovoti vietą finaliniame ketverte: dvi geriausios abejų grupių ekipos gruodžio 18-20 dienomis Latvijos Rėzeknės mieste kovos dėl inauguracinio Baltijos lygos turnyro nugalėtojų titulo. Pirmiesiems Baltijos lygos čempionams bus įteiktas trofėjus bei medaliai, o taip pat individualūs apdovanojimai bus skirti geriausiam vartininkui, gynėjui, puolėjui ir viso turnyro MVP.
 
Mūsų šalies garbę šiame turnyre gins dvi stipriausios praėjusio sezono komandos – „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“. Vilniečiai sostinės „Pramogų“ arenoje priims tris lietuvius savo gretose turinčią „Liepaja“ komandą bei „Everest“ klubą iš Estijos. Tuo tarpu kauniečių laukia kelionė į Tartu ir dvikovos su „Tartu Valk 494“ (Estija) bei „HK Mogo“ klubais.
 
Visų pirmojo etapo rungtynių tvarkaraštis:
 
S. Ozolinščio grupė (Tartu):
 
Lapkričio 27 d. 17:00 val. „Tartu Valk 494“ – „Kaunas Hockey“
Lapkričio 28 d. 18:00 val. „Kaunas Hockey“ – „HK Mogo“
Lapkričio 29 d. 16:00 val. „Tartu Valk 494“ – „HK Mogo“
 
D. Kasparaičio grupė (Vilnius):
 
Lapkričio 27 d. 18:00 val. „Hockey Punks“ – „Everest“
Lapkričio 28 d. 16:00 val. „Everest“ – „Liepaja“
Lapkričio 29 d. 18:00 val. „Liepaja“ – „Hockey Punks“