Titulinis » Naujienos » Kitam sezonui besiruošiančios „Energijos“ direktoriaus pareigos patikėtos V. Mickevičiui

Kitam sezonui besiruošiančios „Energijos“ direktoriaus pareigos patikėtos V. Mickevičiui

2019-12-07
sportas.lt informacija
Daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ šį sezoną nerungtyniauja Lietuvos čempionate, tačiau tęsia darbus ir ruošiasi sugrįžti jau kitais metais.
 
Šių metų sausį „Energija“ paskelbė, kad dėl sumažėjusių finansų iš pusiau profesionalios komandos tampa mėgėjų ekipa, o ilgametį klubo direktorių Rolandą Aliukonį keičia „Energija-2“ komandos įkūrėjas ir vadovas Povilas Jarmala. Sunkiu metu į šias pareigas stojęs P.Jarmala sėkmingai padėjo komandai užbaigti sezoną bei apginti Lietuvos čempionų titulą.
 
Nors prieš 2019-20 metų sezoną „Energija“ ir P.Jarmala nestokojo optimizmo, tačiau įvykus konfliktui su VŠĮ „Ledo arena“ ir komandai sezonui pasitraukus iš Lietuvos čempionato, beveik po metų direktoriaus pareigose P.Jarmala „Energijos“ vairo šturvalą perdavė ilgamečiui klubo darbuotojui ir idėjiniam ledo ritulio žmogui Vidmantui Mickevičiui.
 
„Situacija man žinoma iš anksčiau, nes tuo labai domėjausi, kadangi visa organizacija man asmeniškai yra labai svarbi. Kaip ir kiekvienas idėjinis ir su ledo rituliu susijęs žmogus, dirbu ir kitą darbą Logistikoje, todėl esu pripratęs prie neaiškumų ir problemų sprendimo. Noriu pažymėti, kad nors „Energijos“ komanda šiais metais nerungtyniauja Lietuvos čempionate, tačiau išlikome aktyvūs ir treniruojamės su tais žaidėjais, kuriuos turime.
 
Dabar reikia dar geriau susiorientuoti esamoje situacijoje ir nedelsiant išspręsti keletą problemų. Paramos prašymą (kronika.lt duomenimis prašoma suma iš savivaldybės siekia 54 500 eur, o bendra projekto vertė – 164 000 eur, – aut. Past.) ilgametei klubo rėmėjai, Elektrėnų savivaldybei, jau pateikėme, o ir kiti buvę komandos rėmėjai teigiamai žiūri į būsimą sezoną. Taip pat pradėjau kalbas su potencialiais naujais rėmėjais, o dabar labai svarbu tai, kad įsigilinę į esamą situaciją, savo pagalbą pasiūlė tikrai rimtos įmonės.
 
Taip pat man labai svarbu yra dialogas su Elektrėnų savivaldybe, nes spręsti iškilusias problemas turime kartu. Mūsų tikslas yra ne tik pagrindinės „Energijos“ komandos sąlygos kitame sezone, tačiau ir visos organizacijos sąlygos arenoje ir mieste. Reikia nepamiršti, kad Elektrėnų savivaldybė taip pat yra klubo dalininkė, o aš esu atviras diskusijoms, taip pat bandysiu jas pats inicijuoti. Nesu nusistatęs prieš nieką ir labai noriu tiesiogiai pasikalbėti su VŠĮ „Ledo arena“ atstovais. Visi turime būti vienodai suinteresuoti judėti į priekį ir išlaikyti Elektrėnų ledo ritulį aukščiausiose pozicijose“, – kalbėjo V.Mickevičius.